Marka 8 yıldır aralıksız büyümeye devam ediyor

2017 yılında INFINITI, global pazarda toplam 246.492 adet araç satışı gerçekleştirerek hem önceki yıla göre satışlarını yüzde 7 arttırdı hem de 8 yıldır süren artış trendini sürdürdü. INFINITI markası, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin ve Tayvan’da tüm zamanların satış rekorlarına ulaştı.

 

INFINITI Tasarım Direktörü Karim Habib, INFINITI Q Inspiration Concept hakkında; “Geleneksel sedan mimarisinin evrimini bir sonraki aşamaya taşıyoruz. Uzun kabin bölümünü akışkan bir biçimde daha dengeli bir oranda genel tasarımının içine katmayı amaçladık. Kısa ön tasarım ve uzatılmış karoser sayesinde konfor ve hacim anlamında tutucu bir segmentte yeni oranlar yakalayarak neler yapılabileceğini göstermek istiyoruz.” diyor.

 

 

INFINITI Q Inspiration Concept’in Detroit Otomobil Fuarı’ndaki lansmanı, 15 Ocak 2018 Pazartesi günü, yerel saat ile 12:35’teki basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

 

 

INFINITI HAKKINDA

Merkezi Hong Kong’da bulunan INFINITI Motor Company Ltd.’nin dünyada 50 ülkede satış teşkilatı bulunuyor. INFINITI markası 1989 yılında doğdu. Markanın premium otomobilleri Japonya, ABD, İngiltere ve Çin’de bulunan tesislerde üretiliyor. INFINITI, 2008 yılında Avrupa pazarına sunuldu. INFINITI’nin Yokohama’da Atsugi-Shi, Londra, San Diego ve Pekin’de tasarım stüdyoları mevcut. Bugün yeni segmentlere yönelik olarak izlediği ürün stratejisiyle bir dönüm noktasında olan INFINITI, statükoya meydan okuyan cesur tasarımı ve yenilikçi sürücü-yardımcısı teknolojileriyle premium otomobil dünyasında öncü bir marka konumunda oldu. INFINITI, 2016 sezonu itibarıyla hibrid-teknolojisini Formula 1’de kullanıyor. INFINITI markası Türkiye’de 2009 yılından bu yana Bayraktar Grubu güvencesiyle pazara sunuluyor.