Haziran ayında İngiltere'de yeni binek araç tescilleri bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 26 artarak 177.266'ya ulaştı. 2023'ün altı ayının ardından, toplam yeni tescil sayısı 949.720'ye ulaştı. Bu da %18'lik bir artış anlamına geliyor.
Bu sırada, elektrikli araç segmenti genel pazarı belirgin bir şekilde geride bırakarak şimdiye kadarki en iyi Haziran ayını geçirdi.
Bu arada, elektrikli araç segmenti genel pazarı belirgin bir şekilde geride bırakarak şimdiye kadarki en iyi Haziran ayını geçirdi.
Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği (SMMT) geçen ay 44.470 yeni elektrikli aracın tescil edildiğini bildirdi. Bu bir yıl öncesine göre yüzde 46 daha fazla. Bu sonuç toplam hacmin yaklaşık yüzde 25,1'ini oluşturuyor ki bir yıl önce yüzde 21,6 idi.
Hem tamamen elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit otomobil satışları 2022 yılına kıyasla gözle görülür bir şekilde arttı ve bu eğilimin yılın ikinci yarısında da devam edeceğini ön görmek mümkün.
Bu yıl şimdiye kadar İngiltere'de 215.000'den fazla yeni binek  elektrikli araç tescil edildi; bu rakam bir yıl öncesine göre yüzde 29 daha fazla ve pazarın beşte birinden fazlasına tekabül ediyor.
Tesla Model Y, İngiltere'de bir kez daha olağanüstü bir başarı elde ederek Haziran ayında 5.539 kayıtla en çok satış adedine ulaşan otomobil oldu.
Listenin ikinci sırasında ülkemizde de satışı bulunan Ford Puma yer aldı. Opel’in İngiltere tedarikçisi Vauxhall, Corsa modeli ile üçüncüyken, Hyundai Tucson dördüncü sırada idi. En çok satılan beşinci elektrikli ise Nissan’ın Juke modeliydi.