Spor, wellness, eğlence, kişisel gelişim gibi her türden onlarca eğlence dolu aktivitenin bir arada bulunduğu festivalin son gününde ödüllü yarışmalar büyük ilgi topladı. Anne babaların bebek pusetleriyle katıldığı koşu oldukça çekişmeli ve eğlenceli geçerken, köpekleriyle birlikte “patili koşuya’’ katılanlar arasında da kıyasıya rekabet yaşandı. Gran FondoMarmara bisiklet yarışları da dünyanın sayılı pistleri arasında gösterilen Intercity İstanbul Park’ta farklı bir heyecana sahne oldu.

Hafta sonunda spor ve eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenlerin akın ettiği Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen “V Weekend Sports”festivalinde nefes terapisi, pilates gibi yoğun katılımlı etkinlikler de düzenlenirken, sağlıklı yaşam seminerlerinde de bilinçli spor yapmanın önemine dikkat çekildi.

Ak: “Amacımız festivali geleneksel hale getirmek”

Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen festivale gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Bu festival kapsamıyla Türkiye’de bir ilkti. Ailelerin, gençlerin, çocukların bir arada bulunup hem spor yapmaları, hem de eğlenmeleri sağladığımız için mutluluk duyduk. Amacımız bu tür etkinlikleri her 3 ayda yaparak insanların eğlenmesini, ailecek hafta sonunu keyifli geçirmelerini sağlamak. 3 gün süren sağlıklı yaşam ve spor festivalinde genç yaşlı herkes kendi ilgi alanına göre spor branşlarıyla buluştu. Amacımız bunu gelenekselleştirerek çok daha fazla kişiye ulaşmak ve sporun önemini onlara doğrudan aktarmak” dedi.

7’den 70’e herkes için “spor”

Festivale gelenler, koşudan bisiklete, basketboldan e-spora, drone yarışlarından crossfit’e kadar farklı branşlardaki müsabakaları izleme şansına sahip oldular. Spor ve eğlenceninbütünleştiği V Weekend Sports’a Emniyet Teşkilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çeşitli spor kulüpleri ve dernekler de katılarak halkla bütünleştiler. Atlı polisler ve K9 köpekleri büyük ilgi toplarken polis birimleri de eğitici çalışmalarda bulundular.

Ünlü sporcuların deneyimlerini paylaştığı ve sporseverlerle birlikte eğlenceli bir hafta sonu geçirme olanağının yaşandığı festivalde kadınlar ve çocuklar için de birçok özel etkinlik yer aldı. Ziyaretçiler, yoga, zumba, spinning gibi branşlarının tecrübeli eğitmen ve hocaları ile spor yapma fırsatı buldular. Ayrıca İstanbul Atlı Spor Kulübü tarafından getirilen pony atları ile çocuklara hayvan sevgisi aşılanırken unutamayacakları bir hafta sonu yaşamaları da sağlandı.

Festivalede günümüzün popüler başlıklarından biri olan ve hızla spor dalları arasında kendine sağlam bir yer edinen E-spor kategorisinde de 60 sporcunun mücadele ettiği Intercity eRacing Cup Yarışı düzenlenirken, ziyaretçilere atletizmden masa tenisine, karateden bilek güreşine, kickbox’tan taekwondoya 30’dan farklı spor dalında da deneyimler yaşattırıldı.