Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, startta yerini korumasının ardından kontrollü bir yarış çıkardı.

Yarışın başında Hamilton ve 2. sıradaki Max Verstappen'le fark 1.5 sn civarında olsa da, pit stop aralığı yaklaştıkça Hamilton hızlandı ve pit stopa kadar 8 saniye fark açmayı başardı. Hamilton yarışın kalan bölümünde yerini rahat bir şekilde korudu ve bu seneki 4., kariyerindeki ise 88. yarış zaferini elde etti.

Yarışa 3. sıradan başlayan ve startta 2. sıraya yükselmeyi başaran Red Bull pilotu Verstappen, pit stoplara doğru lastikleri bittiği için çok zaman kaybetti ve 21. turda ön grupta pite gelen ilk isim oldu. Verstappen, Mercedes pilotlarının kendisinden 2 tur sonra pite gelmesinin ardından tekrar 2. sırayı ele geçirdi. Verstappen, yarışın kalan bölümünde yerini korudu ve ikinci sırada damalı bayrağı görmüş oldu.

Startta hem Verstappen'e, hem de Racing Point'den Lance Stroll'e geçilerek gerileyen Bottas, çok geçmeden Stroll'ü geçerek 3. sıraya yükseldi ancak startta geçilmesiyle yarışın kalan bölümünü şekillendirdi. Bottas, 2. pitlerde yumuşak lastiklere geçse de yarışı 3. sırada noktaladı ve podyumu tamamlayan isim oldu. Bottas, son tur öncesinde pite gelerek en hızlı turu atmayı başardı.

Sezonun 6. yarışının ardından Hamilton, 132 puanla şampiyonadaki liderliğini sürdürmüş oldu. Onu 95 puanla Red Bull'dan Verstappen ve 89 puanla Bottas takip ediyor. Takımlar şampiyonasında ise 221 puanlı Mercedes, 135 puanlı Red Bull'un çok rahat bir şekilde önünde bulunuyor. Racing Point 63 puanla şampiyonada yeniden üçüncü sıraya yükseldi. McLaren 62, Ferrari 61 puanda. 

Sezonun 7. yarışı olan Belçika GP 28 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.