İletişim sektörünün en köklü ve deneyimli kuruluşlarından Zarakol İletişim Hizmetleri, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan İstanbul Autoshow 2017’nin iletişim ajansı oldu. Bugünün ve geleceğin otomobillerinin sergileneceği İstanbul Autoshow 2017’de, Türkiye’de faaliyet gösteren ve ODD bünyesinde yer alan otomotiv markalarının yanı sıra, aksesuar ve yan sanayi firmaları, Sivil Toplum Örgütleri ve basın kuruluşları da yer alıyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin desteği ile geçmiş yıllarda her sene düzenlenmekte olan İstanbul Autoshow, 2000 yılından itibaren 2 yılda bir düzenlenmeye başlandı. İstanbul Autoshow, Uluslararası Otomotiv Üreticilerinin Derneği olan OICA tarafından 2006 yılında Uluslararası Otomotiv Fuarları Takvimi’ne alındı ve resmi olarak dünyaca kabul gören bir fuar haline geldi.

Otomotiv dünyasının önde gelen markaları, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan İstanbul Autoshow 2017 için en dikkat çekici standları, organizatörler ise en keyifli etkinlikleri sunmak için şimdiden hazırlıklara başladı. Sektörü tüketiciyle aynı çatı altında buluşturan fuar göz kamaştırmaya devam edecek.

ODD Hakkında:

Otomotiv Distribütörler Derneği (ODD)’nin 2016 yılı itibariyle 47 tane uluslararası markayı temsil eden, 30 üyesi bulunmaktadır. ODD’nin Türkiye’de kara taşıtları sahipliğini artırarak sektörün devamlılığını ve gelişmesini sağlamak gibi bir vizyonu; üyelerin menfaatleri doğrultusunda, üyeleri her kesimde temsil etmek, sektörün ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlara çözüm üretmek, sektör bilgilerini doğru ve güvenilir şekilde değerlendirip, ileterek, kamuoyu oluşturmak ve sektörle ilgili mevzuat oluşumuna doğrudan katkıda bulunmak gibi bir misyonu var. Fuarların otomotiv sektörünün geniş kitlelere tanıtımını sağlamadaki yararını gören ve sektörün sürekli gelişimini hedefleyen derneğin çabaları ile İstanbul Autoshow Fuarı, 2006 yılından itibaren OICA’nın Uluslararası Fuarlar takvimine kabul edilmiştir. ODD birçok yerel otomotiv fuarına da destek vermektedir.

TÜYAP Hakkında:

TÜYAP, “Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.” adı ile 28 Haziran 1979 tarihinde İstanbul'da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Şirket fuar organizasyonları üzerine faaliyet gösteriyor. TÜYAP’ın ilk fuarlarında İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ve Etap Marmara Oteli kullanıldı. Hızla çoğalan projeler ve sanayi fuarlarına yöneliş, geniş fuar alanı mekân ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bunun üzerine, 30 Mart 1987’de İstanbul Sergi Sarayı faaliyete geçirildi. Çağdaş fuar merkezi ihtiyacının uzun vadede karşılanması, uluslararası standartlarda modern bir alt yapıya sahip “Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi”nin 1996 yılında hizmete açılmasıyla sağlandı. Türkiye’de fuarcılık sektörü TÜYAP ile birlikte düzenli bir ticari faaliyet olarak ülkenin gündemine girdi. TÜYAP, kuruluşundan 2015 yılsonuna kadar hazırladığı 1.465 yurt içi ve 37 ülkede 164'i aşkın yurtdışı fuar ile 114 ülkeden 275.913 firmaya hizmet verdi ve 179 ülkeden 46.399.122’i aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. TÜYAP, Türkiye’de İstanbul, Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır ve Samsun’da kendi fuar merkezlerine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşudur. Şirketin ana gelir kaynağını, yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonları oluşturuyor. TÜYAP Grubu 700 çalışanı ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli işbirlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 6 fuar merkezinde düzenli ihtisas fuarları hazırlamaktadır. TÜYAP, uluslararası standartta teknik alt yapı olarak pnömatik sistem, 8-10 bar basınçlı hava sistemi, su, atık su sistemi, 28.800 kVA/h elektrik gücü, 11.090 kVA/h jeneratör gücüne sahip. Kesintisiz telefon, faks ve kablosuz internet erişimi olan fuar alanında ayrıca, toplam etkinlik alanı 8.000 metrekare olan servis binası, 750 kişiye kadar değişen kapasitede çok amaçlı 28 adet farklı ölçülerde toplantı salonu, tam ofis donanımlı basın, özel protokol ve yönetim odaları, 10.000 metrekare kongre ve hizmetler bölümü bulunuyor.