Sınıfının en iyisini tanımlamak için dört değerlendirme alanının her birinde elde edilen skorların ağırlıklı toplamına göre bir hesaplama yapılıyor: Yetişkin Yolcu, Çocuk Yolcu, Yaya ve Güvenlik Yardımcısı. Bu toplam, araçların karşılaştırılmasına yönelik dayanak olarak kullanılıyor. ‘Sınıfının En İyisi’ olmaya hak kazanan araçlar, bu derecelendirmeyi sadece standart güvenlik donanımlarına göre alıyor. İsteğe bağlı ekipmanlara göre verilen ilave derecelendirmeler ise kapsam dışında kalıyor. İşte bu derecelendirmelere göre 2019 yılında test edilmiş en güvenli 6 aile otomobili...

 

VOLKSWAGEN T-CROSS: Standart donanımıyla toplam derecelendirmeden 5 yıldız alan B-SUV modeli Volkswagen T-Cross en güvenli modeller arasında.  

Yetişkin yolcu güvenliği: Yüzde 96

Çocuk yolcu güvenliği: Yüzde 86

Yaya güvenliği: Yüzde 74

Güvenlik Yardımcısı: Yüzde 94

 MAZDA 3: Mazda’nın kompakt hatchback modeli, yıllardır sürdürdüğü beş yıldızlı güvenlik başarısını yeni neslinde de koruyor. Model, Özellikle yüzde 98’lik yetişkin yolcu güvenliği ile ön plana çıkıyor. 

Yetişkin yolcu güvenliği: Yüzde 98

Çocuk yolcu güvenliği: Yüzde 87

Yaya güvenliği: Yüzde 81

Güvenlik Yardımcısı: Yüzde 73

 

SKODA SCALA: Önümüzdeki aylarda Türkiye yollarında da göreceğimiz Skoda Scala VW Golf’ün yeni rakibi. Güvenlik testlerinden beş yıldız alan Scala, çarpılma testlerinde yetişkin yolculara yüzde 97’lik bir güvenlik sunuyor.

Yetişkin yolcu güvenliği: Yüzde 97

Çocuk yolcu güvenliği: Yüzde 87

Yaya güvenliği: Yüzde 81

Güvenlik Yardımcısı: Yüzde 76

 

TOYOTA COROLLA: Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından Türkiye’de Yılın Otomobili seçilen Toyota Corolla, hatchback versiyonu ile güvenlik testlerinden tam not almayı başardı. Model bu testlerde dengeli bir grafikle tüm koşullarda güvenli bir otomobil olduğunu kanıtladı.

Yetişkin yolcu güvenliği: Yüzde 95

Çocuk yolcu güvenliği: Yüzde 84

Yaya güvenliği: Yüzde 86

Güvenlik Yardımcısı: Yüzde 77

 MERCEDES B SERİSİ: Geniş yaşam alanı ve yüksek teknolojisi ile öne çıkan yeni Mercedes B Serisi, MPV sınıfının en güvenli otomobillerinden biri.. Özellikle yetişkin ve çocuk yolcu güvenliğinde yüzde 90’ın altına düşmeyen model, güvenliği oldukça önemseyen bir aile otomobili.

Yetişkin yolcu güvenliği: Yüzde 96

Çocuk yolcu güvenliği: Yüzde 90

Yaya güvenliği: Yüzde 78

Güvenlik Yardımcısı: Yüzde 75

KIA CEED: Yeni Kia Ceed, standart paketi ile 4 yıldız, güvenlik paketiyle ise 5 yıldızlı bir test sonucu elde etti. Ancak her iki versiyonda da yüzde 88 yetişkin, yüzde 85 çocuk yolcu güvenliği sağlıyor. Yaya koruması ve güvenlik yardımcıları konusunda opsiyonel güvenlik donanımları tercih edilebilir.

Yetişkin yolcu güvenliği: Yüzde 88

Çocuk yolcu güvenliği: Yüzde 85

Yaya güvenliği: Yüzde 52

Güvenlik Yardımcısı: Yüzde 68