Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seremoni aracı olarak artık yepyeni bir DS 7 Crossback kullanacak. Model ilk kez iki ay önce tanıtıldı ve piyasaya sürülmesinden yedi ay önce düzenlenen resmi açılış seremonisinde ilk kez kameralar karşısında kullanıldı.

Elbette bu crossover’ın standart bir örneği değil. Otomobilde, özel olarak tasarlanmış bir açılır tavan, Fransız Cumhuriyeti amblemleri ve Fransa bayrağı gibi farklı özellikler bulunuyor. Koyu lacivert renkli otomobil siyah renkli bir iç kabine ve 20 inçlik özel alaşım jantlara sahip.

Otomobilin güç aktarma organıyla ilgili hiçbir bilgi yok ancak DS Automobiles, otomobilin genel anlamda Ocak 2018'den itibaren müşterilere sunulacak otomobilde bulunan teknolojilerden ibaret olduğunu söylüyor. Bunlara DS Connected Pilot ve tüm darbeleri ve dalgalanmaları öngören bir kamera kullanan DS Active Scan Suspension gibi teknolojiler de dahil.

Napolyon Bonapart'tan bu yana Fransa Cumhuriyeti’nin en genç Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron, başkanlık otomobili olarak bir DS kullanan ilk kişi olmayacak. 1960'lı yıllarda General Charles de Gaulle, 1970'lerin başında Claude Pompidou ve halefleri Giscard d'Estaing, François Mitterand ve Jacques Chirac 1995'te farklı Citroen / DS modellerini kullanıyorlardı.

Başkanlık aracı, bugünden itibaren Paris DS World'de sergilenecek. Müşteri örneklerinden önce aracı görmek ayrıca potansiyel müşteriler için de olumlu bir izlenim bırakmasını sağlayacaktır.