2020 model yeni Opel Corsa ortaya çıktı. Opel'in yeni kasa Corsa modeli baştan aşağı yenilendi. Yeni modelin fotoğrafları sızdırıldıktan 5 dakika sonra siteden kaldırıldı. Ancak fotoğraflar 5 dakika içerisinde defalarca paylaşıldı.Baştan aşağı yenilenen yeni model, elektrikli versiyona da sahip olacak. Corsa-e adı verilen elektrikli model, Peugept 208 ile benzer özellikler gösteriyor..


Tüm Corsa modelleri, PSA'nın Peugeot 208 ve DS3 Crossback modellerinde kullanılan platform üzerinde geliştirildi. Yeni platform sayesinde, Corsa sadece elektrikli değil, aynı zamanda önemli ölçüde daha hafif olarak geliyor. Selefine göre 108 kg daha hafif olacak. Böylece yakıt verimliliği ve dinamikleri konusunda gelişmeler sağlayacaktır..


Fotoğraflara bakıldığında, Corsa mevcut modele göre daha geniş ve daha düşük görünmekte ve daha dinamik bir görünüm elde edilmektedir. Ön bölümde daha agresif ve lüks bir görünüme sahip olan Corsa, IntelliLux Matrix LED teknolojisi ile donatıldı. Ayrıca yeni ızgara da oldukça şık gözüküyor..
Yandan bakıldığında siyah tavan, C sütunu dikkat çekiyor. Arka bölümde ise Insignia modelinde yer alan led farlar yer alıyor..Motor hakkında fazla bilgi yok, ancak Corsa-e, Peugeot e-208 ile aynı elektrikli üniteye sahip. 100 kw' lik batarya 134 hp gücünde ve 340 km menzil mesafesi sunuyor.İşte yeni Opel Corsa