Stokholm, İsveç'teki KTH Royal Institute of Technology'de mühendislik öğrencisi olan Mikael Erneberg, sınıf arkadaşlarının öğretmenin ödevi unutmuş olmasını dileyenlerin aksine öğretmene ödev olup olmadığını soran tiplerden biri. Bununla birlikte, bu iyi bir şeye benziyor çünkü Erneberg ve sınıf arkadaşlarının kurallara uyma çabası, acil durum müdahalelerine yardımcı olan yeni bir cihaz getirmielerini sağlamışa benziyor.

Bu teknoloji, bir ambulans veya diğer acil müdahale aracı yaklaşırken trafikte sürücülerin radyolarını engelleyerek çalışıyor ve ambulans yollarının üstünde bulunduğu zaman sürücülerin uyarılarak yoldan kolaylıkla çıkabilmeleri sağlanıyor. Erneberg'in dediği gibi, "Sürücülerin ambulans araçlarına tepki göstermeleri ve tepki vermeleri için yalnızca birkaç saniyeleri var. Optimum uyarı süresi en az 10 ila 15 saniye arasındadır. Sürücülerin dikkatini erken bir aşamada yakalamak ve yol güvenliğini bozan engelleri azaltmak istiyoruz. "dedi. Bu teknolojiyle birlikte ihtimal varsa, yayın aygıtı infotainment ekranında sürücülere yola çıkmalarını dahi söyleyen bir uyarı mesajı bile görüntüleyebiliyor.

Bunun bariz yararları, bir acil müdahale durumunda bir sirenden daha hızlı insanlara ulaşması ve insanların hayatının daha kolay bir şekilde kurtarılmasıdır. Erneberg, "Bu üç fonksiyonu yerine getiriyor: ilk müdahale edenlerin erişimini iyileştirmek, yol güvenliğini arttırmak ve çalışma ortamını savunmasız meslekler için daha iyi hale getirmek." dedi. Sistemin gerçekten dikkat çekici olmasını sağlamak için, mühendislik öğrencileri ekibi, bir sürücünün stereo dalgaları yaydığı halde radyo dinlememesi durumunda CD çalarları ve Bluetooth cihazlarını kesme yeteneğini elinde bulundurmayı garantiliyor. Teknoloji, bir deneme süresi içinde Stockholm'de kullanıma sunulacak ve bu yılın ardından İsveç'te standart hale gelmesi bekleniyor.