İkonik İtalyan otomobili Fiat 500, ilkbahar-yaz mevsimleri için özel olarak tasarlanan Collezione serisi ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 500’ün modayla olan ilişkisine vurgu yapan beyaz-gri Primavera ile beyaz-yeşil Acquamarina adı verilen karoser rengi kombinasyonlarıyla farklılaşan Collezione serisi, 16 inçlik alüminyum alaşım jantları, krom detaylarla süslenen tamponları ve ayna kapaklarıyla dikkat çekiyor. Kumaş tavanlı test konuğumuz istenilen oranda üstü açılarak sürüş keyfini yukarılara taşıyor. 
İç mekanda da karoserdeki gibi çift renk kombinasyonuna yer verilen 500C Collezione’de, modele özel çizgili ve fildişi deri-kumaş döşemelere yer veriliyor. Tıpkı bagaj kapağında olduğu gibi paspaslarında da Collezione imzasını taşıyan otomobilde, 7 inç büyüklüğündeki Apple Car Play desteği sunan TFT Uconnect ekranı dikkat çekiyor.
Fiat 500C’nin Collezione versiyonunda, 1,2 litrelik 69 HP gücündeki, oldukça tutumlu benzinli motor ile 5 ileri vitesli yarı otomatik Dualogic şanzıman kullanılıyor. Hafif bir otomobil olan 500C, bu motorla günlük kullanım için uygun bir performansa sahip. Model, küçük boyutları sayesinde park kolaylığı ve sürüş pratikliği sunuyor. 500’ün bu özellikleri sayesinde Avrupa’da büyük oranda tercih edilyor. 4.8 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimi ise Fiat 500’ün keyif veren yönlerine ekonomikliği de ekliyor. Fiat 500C Türkiye’de 118 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Konvoyda 500c Collezione çoşkusu!
 
Türkiye’de 100 yılı aşkın bir süredir eğitim veren ve en köklü yabancı okulların başında gelen  Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi son sınıf öğrencileri geçen hafta geleneksel mezuniyet spagetti günlerini kutladılar. Bu özel günün ardından yine geleneksel hale gelen “konvoy geçidi”ni gerçekleştiren öğrenciler Taksim-Kilyos rotasını çeşitli araçlarla yol aldılar. Bu araçlar arasındaki, Fiat 500c Collezione en çok ilgi gören araçların başında yer aldı. Havanın da açmasıyla birlikte üstü de açılan 500c, konvoyun  en dikkat çeken aracı oldu. Sayıları 60’ı bulan öğrenciler çoşku içinde mezuniyetlerini ve geleneksel günlerini kutladılar.