Dolgetta, Prometeon Tyre Group'un dünyada endüstriyel lastik odaklı tek şirket olduğunu ve 2019 cirosunun 1 milyar avronun üzerinde bulunduğunu söyledi. Dolgetta, 2'ncisi  Brezilya'da, 1'i Mısır'da ve 1'i Türkiye'de olmak üzere 4 fabrikada üretim yaptıklarını ve 5 kıtada 160 ülkede 7 binden fazla çalışanla faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizdi.

Dolgetta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de İzmit'te kurulan ilk lastik fabrikasını da yöneten Prometeon Türkiye, 75 ülkenin içinde yer aldığı Türkiye-Orta Doğu-Afrika-Rusya-Orta Asya-Kafkaslar bölgesinin yönetim merkezi olarak, 3 bine yakın çalışanı barındırıyor. Grubun dünyadaki 2 fabrikası (Türkiye ve Mısır), 1 Ar-Ge Merkezi (Türkiye) ve 1 Geliştirme Merkezi (Mısır) Türkiye’nin yönetim üssü olduğu bölgede yer alıyor. Prometeon Türkiye, ülkede 60 yıla yakın Pirelli mirası ile çok ciddi bir deneyim ve bilgi birikimine sahip. 1960 yılında kurulan Türkiye'nin ilk lastik fabrikası ve ilk lastiği üreten tesisi, ayrıca kendi sektöründe bakanlık lisanslı ilk Ar-Ge Merkezi gibi pek çok ilkle faaliyetlerini sürdürüyor. 

Türkiye lastik pazarındaki bakanlık lisanslı ilk Ar-Ge Merkezi ve Prometeon Lastik Grubu'nun 3 Ar-Ge Merkezi'nden biri olarak Prometeon dünyası için yılda 7 bin 500'e yakın prototip lastiğin üretimini ve testini yapıyoruz. Öte yandan yüksek teknoloji gerektiren bazı lastik ölçülerinde Türkiye’de üretim yapan tek firmayız. Her yıl ciromuzun yaklaşık yüzde 3'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz. Ar-Ge konusu gündemimizde en ön sırada yer alıyor. İzmit fabrikamızda ürettiğimiz lastikleri tüm dünyaya ihraç ediyoruz. En ileri teknolojilerle ticari lastik üreten Türkiye'deki fabrika, 2017-2020'de yapılan 115 milyon dolarlık yatırım sayesinde yıllık 1,4 milyon civarında lastik üretim kapasitesine sahip."

Şubat ayından bu yana Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi CEO’luğu görevini yürüttüğünü belirten Dolgetta, Prometeon Türkiye olarak 2017-2020 döneminde Türkiye fabrikasında kapasite artışına yönelik 115 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.