Yeni Jaguar F-Pace; çok yönlü günlük kullanıma uygun oluşu ve aynı zamanda muazzam dinamikleri ile Jaguar markasının performans odağını farklı bir segmente taşıyor. Çeviklik, hızlı tepki ve akıcılığı benzersiz bir tasarım ile birleştirerek premium SUV segmentinde seçenekleri arttırıyor.

Jaguar Land Rover fabrikalarında üretilen, 2.0 litre 180 bg’deki Ingenium dizel motoru ile Jaguar F-Pace,  hem performans hem yakıt ekonomisini bir arada sunuyor. 0’dan 100 km’ye 8.7 saniyede çıkarken , 100’km de ortalama 5.3 litre yakıt tüketiyor. SuperCharged 380bg V6 benzinli motor ise 0’dan 100 km/sa’e yalnızca 5.1 saniyede ulaşarak heyecan verici bir performans yaşatıyor.

Jaguar’ın Hafif Alüminyum Mimarisi kullanılarak geliştirilen yeni F-Pace, kaslı yan çizgileri, çamurluk havalandırmaları ve ayrıştırıcı stop lamba tasarımı ile F-TYPE modelinden esinlenirken, aynı gruba ait olan Land Rover’ın SUV segmentindeki engin tecrübesinden yararlanıyor.

Yeni Jaguar F-Pace, Dünyanın En Büyük Çember Dönüşünü (LOOP-THE-LOOP) Tamamlayarak Guiness Dünya Rekorunu Kırdı.

Yeni Jaguar F-Pace, 14 Eylül Pazartesi günü Frankfurt Niederrad Yarış Pisti’nde İngiliz uzman sürüş dublörü Terry Grant pilotluğunda, özel olarak inşa edilmiş yapıyı 360 derece dönerek tamamladı.

Yeni Jaguar F-Pace 19,08 metre uzunluğunda 360 derecelik çember dönüşü sırasında 6,5G gibi muazzam bir çekim kuvvetine karşı koyarak Dünyanın en büyük çember pist dönüşünü tamamlayarak Guiness Rekorlar Kitabına girdi.