Sürdürülebilirlik ve elektrikli mobiliteyi odak noktasına alan Jaguar Land Rover, NVIDIA ile gerçekleştirdiği birlikteliğin ilk sonuçlarını 2025 yılında almayı hedefliyor.  NVIDIA DRIVETM yazılımının tanımlı olduğu platform üzerine inşa edilecek yeni Jaguar ve Land Rover araçları; geniş aktif güvenlik sistemi, otonom sürüş ve otomatik park etme özelliklerinin yanı sıra sürücü destek sistemlerini de sunmaya başlayacak. Sistem, araç içinde sürücü ve yolcu izlemeye ek olarak araç içi ortamın gelişmiş görselleştirmesini de üstün yapay zekâ özellikleriyle bünyesinde barındıracak.

Reimagine stratejisiyle kalıcı bir sürdürülebilirlik hedefleyen Jaguar Land Rover, böylece dünyanın en çok arzu edilen lüks otomobillerinin çevreye olan olumsuz etkisini minimuma indirirken, bağlantılı hizmetler ve veri merkezli ekosistemin oluşturulmasını da odağına alacak. Bu yeni iş birliği ile birlikte Jaguar ve Land Rover araçlarında kullanılacak bilgisayar destekli sistemi, NVIDIA DRIVE HyperionTM tabanlı DRIVE OrinTM olarak tanımlıyor. DRIVE AV ve DRIVE IX yazılımları aracın emniyet, güvenlik ve ağ sistemlerini kontrol edecek. DRIVE OrinTM aracın yapay zekâ beyni olarak Jaguar Land Rover İşletim Sistemini çalıştırırken Drive HyperionTM ise merkezi sinir sistemi niteliğinde bir görev üstleniyor olacak.

NVIDIA ve Jaguar Land Rover ortaklığı tüm bu öncü teknolojik gelişmelere ek olarak AI tabanlı yazılımları geliştirmek için de çalışacak. NVIDIA DGXTM ve gerçek zamanlı fiziksel simülasyon olan NVIDIA OmniverseTM üzerine kurulu DRIVE Sim yazılımı, kurum içi geliştirilen veri merkezi çözümlerinden en üst seviyede yararlanacak. Jaguar Land Rover'ın yazılım tanımlı özellikleri ve uçtan uca doğrulama mimarisi araçlara kablosuz olarak yazılım güncelleme imkânı sunacak.