250 milyon TL’lik yatırım hedefine doğru ilerleyen İnci GS Yuasa, yatırım zincirinin ilk ve öncelikli adımını attı. İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa’nın ilk yatırımlarından olan Ar-Ge Merkezi tamamlanarak hizmete girdi. İnci GS Yuasa’nın yeni Ar-Ge Merkezi, GS Yuasa Corporation Direktörü Turo Bomoto, GS Yuasa International Direktörü Akio Furukowa ve İnci GS Yuasa Yönetim Kurulu’nun katıldığı törenle hizmete girdi.

Toplam 2 bin 300 metrekarelik alanda, bin metrekare üzerine kurulan merkezde 45 kişi görev yapacak. İnci GS Yuasa Ar-Ge Merkezi’nde yeni nesil Start-Stop aküler, yeni tip endüstriyel aküler, yüksek enerji ve güç yoğunluklu materyaller, yeni nesil seperatörler, akü katkılandırma materyalleri ve derin deşarja dayanıklı ağır hizmet akülerinin üretimiyle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacak.

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, teknoloji ve kapasite yatırımlarını planlandıkları gibi sürdürdüklerini belirterek, “İş ortağımızın küresel deneyimi ve teknolojisini, kendi birikimimizle birleştirip yol alıyoruz. Beş yılda gerçekleştireceğimiz 250 milyon TL’lik yatırımın yüzde 50’sini teknoloji geliştirmek için kullanacağız” diye konuştu.

Yeni Ar-Ge Merkezi’nde İnci GS Yuasa ürün gamını büyüterek, yenilikçi ve hızlı çözümler sunan ürünler geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Elbirlik, “Ar-Ge’de dünya standartlarını baz alarak inşa ettiğimiz merkezimizle sektörümüzün gelişimine hizmet edeceğiz” dedi.