Dünya otomotiv devlerinin korna tedarikçisi olarak Anadolu’dan dünyaya açılan ve korna sektöründe yarattığı ihracat potansiyeli ile ekonomik bir başarıya imza atan Seger Korna, özellikle son dönemde Japonya pazarında da kornaları ile sesini duyurdu.

Bursa ve Çin’deki fabrikaları ile dünya otomotiv sektörünün önde gelen ünlü markalarının tedarikçisi konumunda yer alan Seger, yeni ürünleri piyasaları hareketlendirmeye hazırlanıyor. Ar-Ge konusunda önemli çalışmalara imza atan firma, korna üretiminde verimliliği ve proses hakimiyetini artırarak, üretimde değişkenlikleri azaltacak teknolojilerle yeni ürün geliştiriyor. Seger son olarak Japonya’nın önemli markaları Mitsubishi ve Isuzu’nun ağır vasıtalarına özel üretim gerçekleştirdi.

4. Nesil Sanayi ile Daha Fazla Üretim Hedefleniyor

4. nesil sanayiye de giren Seger, yılda 10 milyonun üzerinde korna üretirken 10 yıl içinde üretimi 3 kat artırmayı planlıyor. 35 ülkede tescil edilmiş 2 markası bulunan Seger, 2017’de de yüzde 5’lik bir büyümeyi hedefliyor. Hem OEM tarafında hem de satış sonrası yenileme pazarında tercih edilen, izlenen global bir korna markası hedefiyle Ar-Ge çalışmalarına hız veren ve bu alanda yatırımlar yapan Seger, vizyonu doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında markalaşma çalışmalarına büyük önem veriyor.

OEM ve Aftermarket Fırsatları için Rusya’da Satış Ofisi Açtı

İtalya ve Japonya gibi büyük pazarlar ile rekabet içerisinde bulunan Seger için Rusya pazarı da büyük önem taşıyor. Uzakdoğu pazarı için Çin’de kurduğu fabrikası ile rekabet gücünü sağlamlaştıran Seger bir süre önce de Rusya’da bir satış ofisi açtı.