Yeni Jeep Compass toplantısı Koç Topluluğu Spor Kulübü Bağlarbaşı Korusu içindeki Jeep Experience Center’da  (JEC) gerçekleştirildi. Jeep kullanıcıları için özel olarak hazırlanan parkurda konuşan  Jeep Marka Müdürü Sinan Saip Bel Compass ile “Jeep Aile Fotoğrafı”nın tamamlandığını söyledi. Bel’in konuşmasındaki önemli satır başları şöyle:

“Kompakt SUV sınıfı, Türkiye’de en hızlı büyüyen otomobil sınıfı olarak dikkat çekiyor. Toplam otomobil satışlarının yüzde 10.8’ini oluşturuyor. SUV satışlarının da yüzde 65’i bu segmentte gerçekleşiyor. 2 senedir bu segmentte Jeep markası olarak yoktuk. Yeni Jeep Compass ile bu segmente çok hızlı ve iddialı bir dönüş yapacağız.” 

“Yeni Compass’ın şu anki mevcut Jeep Grand Cherokee tasarımından önemli izler taşıdığı görülüyor; adeta bir Grand Cherokee diyebiliriz. Türkiye pazarı için uygun motor seçenekleri var. Bünyesinde 70’in üzerinde aktif güvenlik sistem ve ekipmanı barındırıyor.  Bildiğiniz gibi Euro NCAP’in zorlaşan güvenlik kriterlerinden 5 yıldız aldı. Jeep’in off-road kabiliyetini destekleyen başarılı bir 4X4 sistemi var. Şanzıman olarak 6 ileri manuel veya 9 ileri otomatik şanzıman seçilebiliyor.  Motor seçeneklerine baktığımızda, dizel motor olarak 2 seçenek mevcut. 1.6 litre 120 HP ve 2 litre 170 HP 4 çeker dizel versiyonla da kullanılan Multijet 2 motoru bulunuyor. Benzinli motor olarak da şu anda grubun ortak kullandığı Multiair 1.4 turbo beslemeli 170 HP motor ve bu motor 4X4 sürüş sistemi ile birlikte sunuluyor. Donanım paketlerine baktığımızda, standart Jeep Compass aynı Renegade’deki gibi Longitude ve Limited versiyonları ile üretiliyor. Türkiye’de bu versiyonların tamamını satışa sunuyoruz. “

“Bugün çok heyecanlıyız çünkü bir önceki Compass 2 sene önce üretimden kalkmıştı. İki senelik aradan sonra tamamen baştan yaratılmış Compass ile lüks kompakt SUV sınıfına geri dönüyoruz. Sizin de bildiğiniz üzere Jeep, segmentini yaratan, olağanüstü off-road ve dinamik on-road kabiliyeti ile köklü geçmişi olan ikonik bir marka. Özellikle Türkiye’de, herhangi bir SUV modeli “Jeep” olarak betimleniyor. Geçen sene markanın 75. yılını kutlamıştık. 76 yıldır özgürlük, otantik, macera ve tutku başlıkları altında varlığımızı sürdürüyoruz. “

 

Bu yıl 1,5 milyon satış hedefi var!

Jeep, dünyanın farklı noktalarında üretilen ve satılan global bir markaya dönüşmüş durumda. Üretim ve satış adetleri son 7 yılda kesintisiz artıyor. 7 sene önce 300 binlerden başlayan üretim ve satış rakamı geçtiğimiz sene 1.4 milyon adede ulaştı. Bu sene dünya genelinde 1.5 milyon satış hedefliyoruz. Jeep’in 2020 itibari ile 2 milyon satış hedefi bulunuyor. Satış performansı giderek artıyor.

Fotoğraftaki eksikliği Compass doldurdu

Bugünkü Jeep aile fotoğrafındaki eksiklik Jeep Compass ile doluyor. Bu model kuşkusuz, global pazarlardaki 2 milyonluk satış hedefine ulaşmamızda kilometre taşı olacak.  Markanın Türkiye satışlarına bakarsak, 2012’de distribütörlüğün Tofaş’a geçmesi ile birlikte, 2016 yılı hariç, satışlarda sürekli artan bir ivme söz konusu. Eski Compass’ın satışının bitmesi ve 2.0 litrelik dizel motor ile satılan Cherokee’nin motor hacminin 2.2 litreye çıkması ile daha üst vergi dilimine girmesi, 2016 satışlarında düşüşe yol açtı. Model bazında bakıldığında ise sürekli artan bir trend’den söz etmek mümkün.

189 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatla bayilerde

Jeep Compass,  1.4 litre benzinli 170 HP ve 9 ileri otomatik şansımanlı, standart olarak 4x4 sistemli ve Limited paketli versiyonlarını lansmana özel 189 bin TL’den satışa sunuldu.