Yeni nesil Volkswagen Caddy, bu yılın ilk ayları içerisinde 2020 model yılı üzerinden tanıtımı gerçekleştirilen isimler arasındaydı. Bir öncekine göre hissedilir tasarım değişimi geçiren ticari sınıftaki araç için bir süredir maceracı kimliğe hitap eden versiyonu bekliyorduk. Bugün o bekleyişi sonlandıran resmi paylaşım gerçekleşti. Volkswagen Caddy California, özellikle şehirden uzaklaşmak ve kamp gibi aktivitelere ilgi duyan kullanıcıların ilgisini çekecek dinamikleriyle karşımızda duruyor. “Yeniden düşünülmüş, geliştirilmiş ve tasarlanmış” olarak nitelendirilen model, önceki Caddy Beach’in yerini alarak ürün gamına dahil edilecek. 


California versiyonu dışarıdan bakıldığında standart bir Caddy gibi görünüyor. Nitekim aracın dinamiklerini anlamak için kapılarını ve bagaj kapağını açmak yeterli. Bunu yaptığımızda ilk olarak karşımıza konfor dinamikleri yüksek yeni bir katlanabilir yatak çıkıyor. Yay sistemi modernize edilen yatak, kullanılmadığı süreçte bagajda yer alan bölümde konumlandırılıyor. Bununla birlikte kullanıcılar için iki adet sandalye, bir kamp masası ve mini bir ocak için bir alan da yine genel yapı içerisinde karşımıza çıkıyor. Mini bir mutfak olarak nitelendirebileceğimiz bölümde ocakla birlikte bir çatal bıçak tepsisinin yanı sıra pişirme kapları ve erzak için saklama alanı bulunuyor. 


Burada kullanıcıların en hoşuna gidecek özelliklerden birisi de şüphesiz opsiyonel olarak araca entegre edilebilen panoramik cam tavan. Sonuçta yatağa uzandığında karşısında yıldızları görmeyi kim istemez ki! Gece kullanımları için, yatağın üzerine monte edilmiş LED spot ışıklar da es geçilmemiş. Kısa ve uzun versiyon olmak üzere iki farklı seçenekle satışa sunuşacak. Giriş seviyesinde 4.501 milimetre olan uzunluk üst versiyonda 4.853 milimetre seviyesine geliyor.