Kış mevsimin gelmesiyle sürücülerin kış lastiği kullanmaları hayati önem taşıyor. Türkiye’nin önde gelen lastik markası Petlas’ın AR-GE uzmanları, sürücülere “kış lastiği için kar yağışını beklemeyin” çağrısı yaptı. Sadece çekişin olduğu tekerlerin değil, tüm lastiklerin kış lastiği olmasının yanı sıra tüm lastiklerin aynı desen ve modelde olması gerektiğinin altını çizen uzmanlar mevsimine uygun olmayan lastiklerin kaza riskini 6 kat arttırdığına işaret etti.

LASTİKLER YAĞIŞA GÖRE DEĞİL HAVA SICAKLIĞINA GÖRE DEĞİŞMELİ

Yaz lastiklerinin yapısı ile kış lastiklerinin yapısının farklı olduğunu vurgulayan uzmanlar, sürücüleri lastiklerini yağışa göre değil, hava sıcaklıklarına göre değiştirmeleri konusunda uyararak şu bilgileri verdi:

“Kış lastikleri karlı ve buzlu yollarda yol tutuş performansını arttırıcı kılcal desenlere ve yumuşak bir hamura sahip olduğu için yaz lastiklerine oranla daha yüksek performans sergiler. Ayrıca kış lastikleri +7 derece ile -40 derece arasındaki hava şartlarında lastiğin sertleşmesini önleyen özel bir teknoloji ile üretilir. Yaz lastikleri sıcak hava şartlarına uygun olarak tasarlandığı için kış lastiklerinin aksine daha sert bir yapıdadır. Yaz lastikleri hava sıcaklığı ortalaması +7 derecenin üzerindeki şartlarda, kış lastikleri ise +7 derecenin altındaki hava sıcaklıkları şartlarında kullanılmalıdır.’’

Uzmanların lastik kullanımı ile ilgili diğer önerileri ve uyarıları ise şöyle;