İşte Okan Baş’ın Karsan’ın özellikle Avrupa ve Amerika’daki önemli hamleleri hakkında yaptığı açıklamaların satır başları...

180.000 ADETLIK ABD POSTA SERVİSİ İHALESİ İÇIN DEVREYE GIRDIK!

ABD Posta Servisi’nin “Yeni Nesil Posta Dağıtım Aracı” sürecine ilişkin sunduğumuz teklif ihale mercii tarafından kabul edildi. Bu kapsamda ihale mercii tarafından şirketimize 6 adet prototip siparişi verildi. Biz 2017 yılının son çeyreğinde 6 adet aracın prototipini buraya teslim edeceğiz. Bu noktada bir önemli gelişme daha var. İhaleye giren şirketlerden birisi çekildi ve toplamda 5 adet firma kaldı. Biz Karsan olarak bu ihalede şansımızı azımsanmayacak kadar çok görüyoruz. Proje kapsamında 10 yılda 180 bin adede yakın araç alınacak.

“AVRUPA’YA MINIBÜS KÜLTÜRÜNÜ TAŞIYORUZ”

Modellerimiz Jest, Atak ve Star’ı Avrupa’ya çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Avrupa normlarını karşılayan ürünlerimizle, pazarlama stratejimizi yeniden oluşturduk ve geliştirdik. Bizim ürettiğimiz araçlar, tamamen kendi pazarını yaratabilen araçlar. Şu anda başta Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere minibüs kültürünü, ara ürünlere yönelik alışkanlığı Avrupa’ya taşıyoruz, ilerleyebilecek de çok mesafemiz var. Jest, Atak ve Star için bu sene Avrupa’ya da 300 adetlik bir ihracat hedefimiz var. Aslına bakacak olursak ilk sinyaller daha fazlasını da hissettiriyor. Tabi ki hali hazırda Dominik Cumhuriyeti’nden Yunanistan ve Macaristan’a birçok ülkelerde hali hazırda Karsan markalı ürünlerimiz bulunuyor. Geçtiğimiz yıl ihraç kayıtlı satışlar dahil 100 milyon dolarlık bir yurtdışı satış gerçekleştirdik. Ciromuzdaki ihracat payımız ise % 60 oranında gerçekleşti. Bu payda Hyundai işbirliğimizin etkisi büyüktür diyebilirim.

” ELEKTRIKLI JEST MADRID’E HAZIRLANIYOR! “

Jest’in elektrikli versiyonunu ilk kez Hannover Fuarı’nda sergiledik. Geçtiğimiz ay ise yine Karsan’ın Avrupa’ya açılım hedefleri doğrultusunda Madrid Belediyesi’nde elektrikli aracımızı gösterdik. Bu noktada Madrid Belediyesi, şehrin en yoğun ve turistik bölgesinde kullanmak üzere 18 adet araç ihalesi açacak. Biz de elektrikli Jest’i, Madrid’in tarihi sokaklarında göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada Madrid Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ilk test sürüşleri oldukça olumlu geçti. Madrid’den güzel sonuçlar bekliyoruz.

” 3 YILDA 900 ELEKTRIKLI OTOBÜS ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 Bu süreçte elektrikli araç üretimi tarafında bir de işbirliğine imza attık. Bozankaya’nın 3 yıldan uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucu, üretim bandından 2014 tarihinde indirdiği ve batarya yönetim sistemini patentle tescillediği elektrikli otobüsünün üretimi, Karsan’ın Bursa tesislerinde yapılacak. Karsan’ın modern, esnek ve yüksek kalite standartlarında hizmet veren üretim tesisinde, 2017’nin sonundan itibaren 3 yıl süreyle 900 adet elektrikli otobüsün üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

YENİ JETS+ İDDİALI

KARSAN, ürün yelpazesinin amiral gemisi konumundaki Jest’i yeniledi ve Jest+ modelini müşterilerinin beğenisine sundu. Mayıs ayı başı itibariyle üretimine başlanan Jest+, yenilenen yürüyen aksamı ve güçlü turbo beslemeli dizel motorunun yanı sıra yeni tasarımıyla dikkat çekiyor. 2 yıl ve sınırsız km garantisiyle Jest+, 130 bin TL’den başlayan satış fiyatına sahip.

Yeni Birlik Gazetesi'nden alınmıştır