Renkler ve zevklerin tartışmaya kapalı olduğu yadırganamaz bir yorum olabilir, fakat bugün duygulara hitap eden bir otomobil sahibi olmayı birçoğumuz istesek de sunduğu avantajlara karşın, yeterli bütçeyi ayıramayabiliyoruz. Sizin için hangisi önemli? Yüksek donanım mı, uygun bütçeli mi , her ikisinden de bir tutam ziyafet mi? Bu karşılaştırmamızda her bir otomobilin tüketicilere neler vaat ettiğini inceleyeceğiz. Alman’dan Fransız’a doğru ilerliyoruz.

OPEL CORSA

Opel’in PSA Grubu bünyesinde ürettiği tamamen yeni ilk modeli Corsa, Peugeot 208 ile aynı altyapıda yükseliyor. Model, Almanya’da yapılan özel ayarlamaları ile farklılaşıyor. Marka tarafından belirtilen “O bir Alman” mottosu, ürünün özgün kalitesini ve yapıcı hassasiyetini ima ediyor. Modeli 208’den farklılaştıran en belirgin öğeler, tabii ki iç/dış tasarım ve şasi ayarlamaları. Corsa, alçak oturma pozisyonu ile de sportif bir sürüşü daha keyifli hale getirmeyi başarıyor. Modelin standart sürüş güvenlik sistemleri arasında, otomatik acil durum freni ve yaya algılama özelliğine sahip önden çarpışma uyarı sistemi, akıllı hız sabitleme ve sınırlandırma sistemi, şerit koruma özeliği ile şerit takip sistemi ve trafik işareti tanıma sistemi gibi donanımlar sunuluyor. Test aracımızda yer alan Ultimate donanımında ise teknoloji paketi adı altında IntelliLux LED Matrix Farlar ve stoplar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, koltuk ısıtma ve 10 inç Multimedya NaviPro bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Corsa’nın iç mekanında, bilgi-eğlence sistemi ve klima kontrol platformu yukarı doğru konumlandırılmış. Komut arayüzü ile kolayca iletişim kuruluyor. Ön panelin üst kısmı ve ana kontroller kaliteli malzemelerle kaplanmış ve ekranın dokunmatik hassasiyeti iyi seviyede. Arka bölümdeki kapılar ve panellerin alt kısımları biraz daha az kaliteli. Corsa’nın yükleme alanı ise 309 ila 1.081 litre arasında değişen bir kapasiteye sahip. 


Ultimate paketine sahip test aracımızda yer alan 1.2 litrelik üç silindirli turboşarjlı motor 130 HP güç ve 230 Nm tork sunuyor. Bu gücün ön tekerleklere teslimatı düşük devirlerden itibaren sağlam iken, sekiz kademeli otomatik şanzıman da hızlı davranıyor. Atak yapı spor sürüş moduna geçtiğinizde daha da belirginleşiyor. Spor modunda direksiyonun sertliği daha tutarlı hale geliyor. Diğer modlarda da iletişimi iyi olmasına rağmen, performanslı sürüşlerde hafif yapıdaki otomobilin dizginlenmesi kolaylaşıyor. Direksiyon küçük virajlarda hassas. Kısacası, modelin sürüş nitelikleri var: Yeni platform mimarisi sayesinde yüzde 15 daha sert şasi ve 2.4 kg hafifleyen alüminyum motor kaputu gibi geliştirmeler sayesinde yaklaşık 40 kilogramlık hafifleştirilmiş bir otomobil gövdesi ortaya çıkıyor. Tek başına 10 kilogram tasarruf sağlayan yeni bir tasarıma sahip koltuk yapısını da ekleyelim. Ayrıca eski dört silindirli motora göre 15 kg daha hafif olan üç silindirli turbo motorun da hafiflemeye büyük oranda katkısı var. Tüm bunları birleştirdiğimizde, tüm asfalt koşullarında çevik ve ekonomik bir otomobil ortaya çıkıyor. Test süsüşümüz sırasında elde ettiğimiz 5.2 lt/100 km’lik değer ise dizel bir motorla boy ölçüşecek nitelikte. 

 

CITROEN C3

Tasarım ve donanım bazında hissedilir değişimleri beraberinde getiren yeni Citroen C3, kişiselleştirilebilir yönleri ile öne çıkıyor.

Citroen’in küresel bazda en çok satan modeli konumunda olan C3 için yenilenen versiyonu ile konfor ve sıradanlıktan uzak bir tasarım dili sunuyor. Uzun süredir üzerinde ciddi bir revizyon yapılmayan modelin, rakiplerinin geldiği iddialı seviyelere karşılık verebilmesi adına revize eden Fransız üretici, yine en büyük kozu olan konforu ön planda tutuyor. Tasarım bazında özellikle ön karakteriyle Picasso’yu andıran hissedilir bir değişimi beraberinde getiren Citroen C3, yeni sunulan LED ışıklandırma grubu ve sis farları gibi bölümlerinde de daha doyurucu bir yapıya sahip. Markanın kendine has donanımlarından olan Airbump tasarımında da değişikliklerin yapıldığını da belirtmeden geçmeyelim. 


Makyajla birlikte yeni gövde rengi seçenekleri ve farklı tavan kombinasyonlarını da kataloğuna ekleyen C3’ün görünümü jantlarla da güçlendirilmeye çalışılmış. Son nesil ileri seviye konfor serisinin kullanıldığı koltuklarda kullanılan kumaşlar da deneyim konusunda hissedilecek farklardan. Konsol bölümünde de yeni kaplama seçeneklerinin sunulduğu yeni C3’ün 7 inçlik multimedya ekranı da yazılımsal olarak yeni özelliklere sahip. Motor konusu ise Citroen’in dokunmadığı nadir bölgelerden birisi olarak nitelendirilebilir. 1,2 litrelik üç silindir menzili motor 110 beygirlik güç seçeneği ile yola devam ediyor. Ön-arka park sensörü, aktif güvenlik freni, sürücü yorgunluk uyarısı, kör nokta uyarı ve şerit takip gibi pek çok elektronik desteği de kullanıcılara sunan Citroen C3, konfor odaklı süspansiyon ve koltukları sayesinde memnun edici bir sürüş keyfi sunuyor. 300 litrelik bagaj hacmi ile küçük ailelerin tercihi olabilecek olan C3, kişiselleştirilebilir  opsiyonları, konforlu ve pratik sürüşü ile dikkat çekiyor. 


PEUGEOT 208

Fransız 208 için estetik garanti ve tamamen yeni bir platformda yükseliyor. i-Cockpit’in dijital göstergelerine ve konfora adanmış yeni kurulumuna güvenilebilir.

Çatık sert bir bakış, yolu koklamak için keskin parlak dişler ve onu yutmak için büyük bir ağız: Peugeot tasarımcıları yeni 208'i tasarlamak için,  geçmişin mirası olan aslandan ilham alıyor gibi görünüyor. Sonuç ise yolda fark edilen bir B sınıfı hatchback. Kan, 1983'te doğan 205 modelinden beri damarlarından ve şu ana kadar 22 milyondan fazla birimde satılan mirasçılarından akıyor. Otomobilin motor yelpazesi, 75 ila 130 beygir gücüne sahip benzinli ve dizel ünitelerle donatılıyor.  Active, Prime, Allure, ve GT olmak üzere dört farklı donanıma sahip küçük aslanın fiyatları 179 bin ila 230 bin TL arasında değişiyor.


Corsa’da da yer alan yeni modüler platform CMP'nin benimsenmesi, önceki nesle kıyasla yaklaşık 30 kilo hafiflemeye izin verdi. Bu, ağırlık/güç oranını artırdı ve özellikle kaputun içinde benzinle çalışan üç silindirli turbo motorun verimliliğini artırdı.

17 inç elmas kesim jantlara sahip 208’in iç mekanı rahat ve ses yalıtımı konusunda başarılı görünüyor. Bu konfor, şanzımanın mükemmel çalışması ile destekleniyor. Trim sesleri taktir edilir seviyede emiliyor ancak yüksek hızlarda gürültü seviyesi artabiliyor. Bu noktada direksiyonun geri bildirim seviyesinde düşüş gözlemlenebiliyor. Öte yandan, üç silindirli motor esnek yapıya sahip ve aynı zamanda üst devirlerde canlı.


İçeride tasarım, şekiller ve yaşam alanı rafine detaylarla terbiye edilmiş. Bu noktada kapı panellerindeki ve gösterge tablosunun altındaki sert plastik daha fazla göze çarpıyor. Sürüş pozisyonu kolay olarak ayarlanabilir (küçük direksiyon simidinin üst kısmını gösterge tablosunu görebileceğiniz şekilde bitmemesi için kalibre etmeniz gerekir) ve mükemmel destek sağlayan koltuklar kullanılıyor. Modelde 10 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sisteminin yanı sıra üç boyutlu dijital gösterge paneli ve dokunmaya duyarlı kontroller yer alıyor. Bu kontroller, klimayı kontrol ettiğiniz tuş takımının yanında konumlanıyor. GT Line'ın (artık GT donanımı yerini aldı) yedek tekerleği ile birlikte 265 litre hacmi, arka sırtlık yatırıldığında kapasite 1.106 litreye ulaşıyor.

Son olarak, Aktif Seyir Kontrolü, Acil Otomatik Frenleme, Şeritte Tutma Asistanı, Sürücü Yorgunluğunu ve tabela tanımayı göz önünde tutan sistem güvenlik ekipmanlarının bir parçası.

 

SONUÇ: Her bir modelin tasarım ve yaşam alanı kişisel beğeniye göre değişen karakterlere sahip. Opel Corsa, krom detayları, Intelli LUX LED aydınlatmları ve geleneksel tasarım dili ile alışılagelmiş ve modern bir Alman otomobili olduğunu gösteriyor. Donanım yönünden her iki modelin de arasında konumlandığını söylemek mümkün. Diğer taraftan sürüş noktasında büyük fark olmasa da bir seviye daha oturaklı bir sürüş sunuyor. 

Citroen C3 ise diğer modellerden farklı olarak kendine özgü kişiselleştirilebilir renk kombinasyonları, konfor odaklı koltukları, gövde korumaları ve bir kullanıcının ihtiyaçlarını minimum düzeyde karşılayacak ekipmanları ile öne çıkıyor. Yeni platforma sahip olmasa da sunduğu fiyat avantajı sayesinde önceliği bütçe olanlar için en ideal seçenek. 

Peugeot 208 ise i-Cockpit 3D ile sürücü odaklı ve aynı zamanda yolculara da teknolojik bir deneyim yaşatacak bir model. Sıra dışı aslan dişi gündüz aydınlatmalar, sportif tasarımı ve üst seviye sürüş destek sistemleri ile günün en çok dikkat çeken modeli. Tabii fiyatlar işleri değiştiriyor... 


Opel Corsa, 1.2 75 HP benzinli 5 ileri manuel, 1.5 dizel 102 HP 6 ileri manuel, 1.2 benzinli 100 HP benzinli 8 ileri otomatik ve 1.2 130 HP 8 ileri otomatik olmak üzere 4 farklı motor ve 4 farklı donanım seviyesinde 172 bin 900 ila 231 bin 300 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 231 bin 300 TL’lik fiyatın kampanyalı olduğunu ve normal koşullarda 277 bin 900 TL’lik en üst donanım ve motor seçeneği olduğunu belirtelim. 


Citroen C3 ise 1.2 benzinli 6 ileri tam otomatik veya 6 ileri manuel motor ve şanzıman kambinasyonları ile 3 farklı donanım seviyesinde 160 bin ila 223 bin TL arasında değişen fiyat etiketi ile karşılaştırmanın fiyat konusunda en avantajlı modeli konumunda.

Peugeot 208 ise yine 1.2 75 HP benzinli 5 ileri manuel, 1.2 100 HP veya 130 HP  benzinli 8 ileri otomatik veya 1.5 dizel 130 HP tam otomatik motor ve 4 farklı donanım seviyesi ile 179 bin ila 298 bin TL arasında değişen fiyat etiketine sahip.


Belirtilen tüm fiyatlar, modellerin Nisan ayı içerisinde resmi distribütörün internet sitesinde yayınlanan rakamlar üzerinden derlenmiştir.