Geride bıraktığımız gün sızan görselleriyle gerek iç gerekse dış tasarımıyla ilgili birçok önemli detayını öğrendiğimiz yeni CLS artık resmi olarak karşımızda. Los Angeles Otomobil Fuarıkapsamında düzenlenen tanıtım etkinliğiyle tüm kartlarını oyuna süren model ailenin büyüklerinden aldığı donanımlarını tamamen yenilenen motor seçenekleriyle bir araya getiriyor. Tüm versiyonlarda sıralı altı silindirlimakinelerin kullanıldığı CLS’nin sürüş dinamikleri de E ve S-Serisi gibi modellerde karşımıza çıkartılan parçalarla oluştulması da konfor anlamında çok daha ileri seviyeye gelindiğinin önemli bir kanıtı. 2003 yılında başlayan macerasını artık üçüncü jenerasyonuyla devam ettirecek olan CLS, hiç olmadığı kadar yakışıklı

Altı ve silindirli motor ailesi

Dizel ve benzinli motor seçenekleriyle satın alınabilecek olan yeni jenerasyon CLS’de 350d, 400d ve 450 olmak üzere üç farklı versiyon sunuluyor. Tamamında 3.0 litre hacme sahip sıralı altı silindir makinenin kullanıldığı bu versiyonların paylaşılan teknik değerleri şu şekilde;

CLS 350d – 286 beygir güç, 600 Nm tork – 5,7 saniyelik 0-100 erişimi – 5,6 litre/100km ortalama tüketim
CLS 400d – 340 beygir güç, 700 Nm tork – 5 saniyelik 0-100 erişimi – 5,6 litre/100km ortalama tüketim
CLS 450 – 390 beygir güç, 750 Nm tork – 4,8 saniyelik 0-100 erişimi – 7,5 litre/100km ortalama tüketim

Paylaşılan bu değer ve versiyonlar arasında altı çizmemiz gereken bir nokta var. Mercedes, ailenin en güçlü versiyonu olan CLS 400’de EQ Boost adını verdiğini 48V’luk ufak çaplı hibrit sisteme yer veriyor. 22 beygirlik güç farkı yaratan elektrik motorlu bu sistem hızlanma ve ayağın gazdan çekildiği durumlarda çok daha verimli bir sürüş deneyimi elde edilmesine olanak sağlıyor. Audi’nin de kullandığı bu yapının premium sınıftaki modellerin tamamen hibrit veya elektrikleşmeden önceki basamağı niteliğinde olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Mercedes, CLS’nin kokpit bölümünde de cömert davranarak standartları bir hayli yükseltmeyi tercih etmiş. Üst modellerde gördüğümüz iki adet 12,3 inç’lik ekran, 64 farklı seçenekle klima çıkışlarına kadar indirgenmiş ambiyans aydınlatması ve ahşap detaylar buradaki farkı oluşturan parçalar arasında. Markanın CLS’ye özel olarak tasarladığı koltuklaraysa ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Isıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları bulunan bu koltuklarda altı farklı program seçeneği var. Bu programlar kullanıcısının ruh haline göre masaj yaparak ambiyans aydınlatmalarıyla birlikte konforun limitlerini zorluyor.

S-Serisi’nden alınan parçalar elektronik destekler bölümünde de devam ediyor. Aktif fren, şeritte tutma, dikkat ölçme, hız limiti, aktif mesafe kontrol, kör nokta uyarı, uzun far ve park asistanı gibi donanımlar sürüş sırasında kullanıcının en fazla muhattap olacağı özellikler olacak. Güvenlik konusunda da yüksek standartlarda gezen CLS’de, çarpışma algılama durumunda araç içerisindeki gürültüden oluşabilecek hasarı engelleyen Pre-Safe Sound ve yan bölgeden gelecek muhtemel çarpmalara koltuk üzerinden tepki veren Pre-Safe Impulse opsiyonel donanımlar arasında sunuluyor. Edition 1 adıyla Nappa deri döşemeden 20 inç janta kadar AMG paketi barındıran özel bir versiyonu da sunulacak olan 2019 Mercedes-Benz CLS’nin ilk teslimatları önümüzdeki bahar ayından itibaren başlayacak..