Otomobil tutkunlarının gözde modellerinden biri olan Premium sedan BMW 3 Serisi yeni nesline kavuştu. Senmentinde en çok tercih edilen modellerden biri olan F30 kodlu BMW 3 Serisi böylece yerini G20 karoser kodlu yeni nesline devredecek.

Genel hatları ile sportif genlerinden taviz vermeyen model, tasarımı ile yeni bir başarı yolculuğuna adım atıyor. Diğer nesillerinde olduğu gibi yeni model de artan boyutları ile dikkat çekiyor: selefine göre 76 mm uzun, 16 mm geniş, 1 mm yüksek ve 2851 mm olan aks mesafesi...

Modelin yenilikçi tasarım dili sayesinde, LED teknolojisine sahip ön aydınlatma grubu, bölünmüş tek parça formuna kavuşan çift böbrekli ızgara ile bütünlük sağlıyor. Sportif ve modern görünümü simgeleyen ve araç paketine göre değişiklik gösteren ön tampon da farların içine ilerleyen bir çizgiye sahip. Bu tasarım Sport Line ve Luxury Line donanım seviyelerinde modern görünüm oluştururken, M Sport donanım seviyesinde sportif bir karaktere bürünüyor. Modelin opsiyon listesinde yer alan 530 metre menzile sahip Adaptive LED paketi ile lazer özellikli far grubuna sahip olunabiliyor. Yine opsiyon listesinde LED sis farları ve aerodinamik yapıya katkıda bulunan Air Curtain adı verilen tampon köşelerindeki parçalar yer alıyor.

Modelin profil tasarımında ön çamurlukların alt bölümünden arka çamurluklara uzanan sportif çizgi dikkat çekiyor. Yepyeni arka bölümde ise geçtiğimiz haftalarda tanıtımı gerçekleştirilen Z4 modeli ve X4 ile gen uyumu sağlayan yatay konumlandırılmış LED teknolojili sportif far grubu göze çarpıyor. Modelin ön tasarımında yeni nesil 5 Serisi ve 7 Serisi’nden izlere rastlanırken, arka bölümde BMW markasının spor otomobillerinden daha fazla benzerliğe yer verildiği görülüyor. Bu karakteristik tasarım da 3 Serisi’nin sportif sedan DNA’sına uyum sağlıyor.

 

Modelin iç mekanında, dış tasarımda olduğu gibi 5 Serisi ve Z4 modellerinden izler taşıyan özgün bir kokpit yapısı yer alıyor. Konsolun sağ bölümünde ince yapılı dekoratif şeride yer verilerek sportif bir detay elde edilmiş. Orta bölümde boyutları büyüyen yeni multimedya ekranı ve dijital gösterge paneli (opsiyonel) yakın konumlandırılarak sürücü odaklı bir kokpit tasarımı sağlanmış. Model versiyonuna göre ya yeni tasarım vites seçim ünitesi ya da vites koluyla ile gelen vites konsolu Driving Experience Control ayar butonu ve elektronik park freni gibi butonlar ile bu bölüm iDrive sisteminin kontrollerini de üzerinde barındırıyor.

Yeni BMW 3 Serisi ilk aşamada üçü dizel ikisi  5 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Dizel cephesinde iki litrelik dört silindirli (318d ve 320d/320d xDrive) motorlar oluştururken 330d'de silindir sayısı 6'ya çıkıyor. 150 bg güç, 320 Nm tork sunan 318d'de enjeksiyon basıncı 2200 bar iken 320d ikilisinde bu değer 2500 bar. Otomatik şanzımanı ile 8.5 saniyede 100 km/s hıza çıkan 318d'nin üstünde yer alan 320d ve 320d xDrive, 190 bg ve 400 Nm üreten motorları sayesinde sırasıyla 6.8 ve 6.9 saniyede üç haneli hız değerlerini görecek. 330d, kardeşleri gibi 8 ileri Steptronic şanzımana eşli I6 motorundan 265 bg güç, 580 Nm tork elde ederek 100 km/s'e 5.5 saniyede ulaşabiliyor.

Benzinli üniteler ise 320i ve 330i olarak duyuruldu. 184 bg gücündeki 320i, 300 Nm'lik maksimum torkunun yardımıyla 7.2 saniyede 100 km/s'i görürken 330i, aynı kombinasyondan 258 bg güç, 400 Nm tork ve 5.8 saniyelik 0-100 km/s ivmelenmesi elde edebiliyor.