En çok tercih edilen sigorta türleri arasında yer almasına rağmen, kasko sigortasıyla ilgili olarak araç sahiplerinin sıkça sorduğu bazı sorular bulunuyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, sıkça sorulan soruları ve bu soruların yanıtlarını araç sahipleriyle paylaştı.

Zorunlu trafik sigortam varsa kasko sigortasına gerek var mı?

Zorunlu trafik sigortası, sadece sigortalı kişinin üçüncü kişilere verebileceği maddi ve bedeni zararları karşılar ancak sigortalının kendi aracının zararını karşılamaz. Kasko sigortası ise aracın yanması, çalınması ya da kaza sonucu oluşabilecek herhangi olumsuz durumda araç sahibini ve aracını güvence altına alır. Diğer bir deyişle araç sahibi kasko sigortası yaptırarak, uğrayacağı maddi hasarın poliçe kapsamı dâhilinde karşılanmasını sağlar.

Ufak hasarlarda kaskom bozulur mu?

Sigorta şirketlerinde farklılık göstermekle beraber mini onarım kapsamına giren ufak çizik, kaporta göçük veya ezik hasarları için hasar dosyası açılmamaktadır. Bu sebeple bilinenin aksine kasko bozulmaz. Bununla beraber 1 adedi aşmamak üzere far, stop lambası veya ayna hasarı ya da radyo teyp hasarlarında da pek çok sigorta şirketinde hasarsızlık kademesi yenileme poliçesinde düşmez.

LPG’li araca kasko yaptırılabilir miyim?

LPG'li araca kasko yapılmayacağına dair görüşler doğru değildir. Kasko sigortasının genel şartlarını karşılayan tüm araçlar, LPG aracın bir aksesuarı olarak tanımlandığı sürece sigortalanır.

Kasko zamanında yenilenmediğinde hasarsızlık indirimi hakkım kaybolur mu?

Kasko zamanında yenilenmediği takdirde var olan hasarsızlık indirimi hakkı da kaybolur. Araç sahiplerinin kasko yenileme zamanı geldiğinde, geç kalmadan kasko teklifi alarak poliçelerini yenilemeleri gerekir.

Doğal afetler kasko kapsamı dışında mıdır?

Bu bilgi, doğru bilinen bir yanlıştır. Deprem, sel felaketi, fırtına gibi doğal afetlerden kaynaklanan hasarlar da poliçe kapsamına dahil edilmesi durumunda karşılanmaktadır.