Red Bull Ring'de gerçekleştirilen yarışta yağmur bekleniyordu ancak beklenen yağmur yarış boyunca gelmedi. Buna rağmen heyecan ve olaylarla dolu bir yarış vardı ve zafer, Ducati sürücüsü Andrea Dovizioso'nun oldu.

Ducati'nin, uzun düzlüklere sahip olan Red Bull Ring'de galibiyet mücadelesinde olması zaten beklenen bir şeydi, ancak yarışın ilk bölümünde çok heyecanlı bir mücadele vardı.

Pramac sürücüsü Jack Miller ve Ducati fabrika takımından Andrea Dovizioso, KTM sürücüsü Pol Espargaro ile üçlü bir mücadeleye giriştiler.

Suzuki sürücüleri Joan Mir ile Alex Rins de bu mücadeleye dahil oldu. Yamaha sürücüleri ise beklenenin aksine galibiyet mücadelesinde yer alamadı.

Ön bölümde bu mücadele sürerken, Johann Zarco ile Franco Morbidelli temas yaşadılar. Temasın etkisiyle motosikletler önce pist dışına, sonra da piste doğru savruldu. Büyük kazanın ardından seans kırmızı bayrakla durduruldu.

Yarış yeniden başladığında Suzuki ve Ducati sürücüleri galibiyet ile podyum mücadelesi için savaşmaya başladılar.

Bu sırada KTM'den Pol Espargaro ise lider götürdüğü yarışta büyük sorunlar yaşadı. Önce pist üstünde hatalar yapan Espargaro, daha sonrasında üçüncü virajda dışarı taştıktan sonra KTM Tech 3 sürücüsü Miguel Oliveira ile çarpıştı ve yarış dışı kaldı.

Alex Rins, güzel bir atakla Dovizioso'dan liderliği aldı ancak geçtikten saniyeler sonra yerde kalarak yarışa veda etti.

Sonrasında Dovizioso, Mir ve Miller'ın baskısına rağmen önde kalmayı başardı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek bu yılki ilk zaferini aldı.

İkinciliği ise, son turda son viraj öncesinde Miller'ı geçen Mir kazandı ve kariyerinin ilk podyumunu kazanmış oldu.

Podyumu ise uzun süre yarışı lider götüren Miller tamamladı.