Geçtiğimiz yıl Dubai'de gerçekleştirilen ve çok büyük bütçe ile yapılan Gymkhana 8'den sonra, Block en yeni versiyonu olan Gymkhana 9: Raw Industrial Playground'u ABD'nin New York eyaletinde bulunan Buffalo bölgesinin kumlu doğasında gerçekleştirmeyi seçmiş.

"Dokuzuncu bölüm ile Gymkhana serisini tam manasıyla köklerine döndürmek istedim." diyen Block "Şehirlerin büyük bir bölümünü kapatıp yaptığımız gösteriler son derece eğlenceli; ancak bu sefer, özellikle elimizde Ford Focus RS RX var iken, işin özüne dönmenin zamanının geldiğini hissettik. Gerçekten aracın parlayarak videonun yıldızı olmasını istedik, zira Focus RS RX kullanabileceğiniz çok fazla güç ve kontrol sunuyor." şeklinde açıklamasını sürdürdü.

Focus RS'in Dünya Rallikros Şampiyonası (WRX) versiyonu, tam olarak 600 HP (448 kW) güç ve 894 Nm tork üretiyor. Birleşik Krallık'ta M-Sport ve Ford Performance ortaklığıyla üretilen Focus RS RX bu sezon şimdiye kadar 2 galibiyet aldı. Her iki galibiyeti de Norveçli genç pilot Andreas Bakkerud alırken; deneyimli takım arkadaşı ve takımın sahibi olan Ken Block'un elde ettiği en iyi sonuç 5'incilik oldu.

Video, Buffalo'nun muazzam görünen ve kullanılmayan Central Terminal tren istasyonunda başlıyor ve rotasını depoların ve rıhtımların da bulunduğu şehrin endüstriyel bölgeleri arasında çiziyor. Block'un 9 bölümlük Gymkhana serisi boyunca gerçekleştirdiği en çılgın gösteri de bu rıhtım çevresinde gerçekleşiyor.