Küçük dokunuşlar Koreli dört kapılıyı daha modern ve şık yaptı. Şıklığa katkısı olan detaylar gündüz sürüş LED'lerinin düzeni değiştirilen ve karartılan farlar ile başlıyor ve profilde 18 ya da 19" olarak alınabilen jantlarla devam ediyor. Fotoğrafta gördüğünüz mavi gövde rengine kavuşan araca iki adet de yeni paket eklenmiş: Dark ve Black.

Black'te mat siyah 19" çaplı jantlar, yine aynı tonda arka spoyler ile dodik ve ayna kapaklarına uygulanan karartma detayları var. Bu paket ABD pazarı için hazırlanmış. Dünyanın birçok yerinde satılacak diğer paket ise arka logo, egzoz ucu ve difüzörde parlak siyah dokunuşların görüldüğü Dark.

GT modeli gibi daha güçlü versiyonlarda görece büyük egzoz çıkışları agresif duruşu destekliyor. Kabinde ise eskiden 8.0 inç olan multimedya ekranının 10.25 inç olduğunu görüyoruz. KIA, iç mekân genelinde malzeme kalitesini iyileştirdiklerinden bahsediyor. Merkezi konsolda müşterilere sahte karbon fiber ya da alüminyum trim parçaları seçeneği sunulmuş. Ambiyans aydınlatmasını da güncelleyen Koreli marka renk sayısını 64'e çıkarmış.
2020 KIA Stinger, bölgeye göre değişen çeşitli renklerde gelen kabin paketleri ve Nappa deri döşemeyle de süslenebilecek. Makyaj ile gelen detaylardan birisi olan farklı renkte dikişler suni ya da hakiki deri döşeme üzerinde kendini gösterecek.

Grand touring sınıfındaki arabada kullanılacak V6 motor, bir önceki Stinger modelindekine kıyasla daha da iyileştirilmiş olacak. Elektronik değişken ezgoz valf sistemi ile Sport modu açıkken muhteşem bir ses çıkışı sağlayan arabada 368 beygir gücündeki 3.3 litrelik V6 motor da kullanılabilecek. Tüm bu üç motor seçeneği için 8 ileri otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Aynı şekilde arkadan itiş de standart, fakat Kia’nın sürekli dört çeker seçeneğini sunması an meselesi.

2020 Stinger, yılın üçüncü çeyreğinde Kore'de satışa sunulduktan sonra diğer pazarlara adım atacak. Türkiye'de makyajlı Stinger için 2021'i beklememiz gerekebilir.