2014 yılında tanıttığı GT4 Stinger konseptinin ardından Kia, nihayet merakla beklenen aracın 2017 Detroit otomobil fuarına seri üretim halini tanıtacak. Aracın ismi de Stinger oldu.

Her açıdan sportif görünen otomobilin GT donanımı gerçekten agresif bir duruşa sahip. İnce uzun ön panjurla olduğundan genişmiş gibi görünen Stinger 4.8 metre boya, 1.87 metre genişliğe ve tam 2.9 metre uzunluğunda aks mesafesine sahip. Bu sayede hem yolcu hem de bagaj bölümleri geniş tutulabilen otomobilde elektrikli bagaj kapağı da sunulabilir hale getirilmiş.

Nürburgring'de geliştirilen otomobil Kia'nın hem arkadan hem de dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunduğu ilk araç olma özelliğine sahip. İlkinde limitli kaydırma sağlayan bir diferansiyel kullanan firma dört tekerlekten çekiş sistemi için özel bir dinamik tork dağılımı kontrolü geliştirmiş. Gücü iki aksa birden aktaran ara,  hem yolu hem de sürücünün sürüşünü gözetleyerek gerekli görülen tekerleğe ek güç veya fren uygulayabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri 'nde sunulacak olan seçeneklerin ilkinde turbo beslemeli 2 litre hacimli, benzinli bir motor görev alacak. 258 beygir güç, 352 Nm tork üretebilen araç ister arkadan ister dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek. Her iki seçenekte de 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

Daha fazla güç arayanlar için ise çift turbo beslemeye sahip, 3.3 litre hacimli bir V6 motor sunan Kia bu üniteden 370 beygir güç, 510 Nm tork elde edebilmiş . Yine tek veya iki akstan tahrikli olarak alınabilen bu otomobilde sunulan 8 ileri vitesli otomatik şanzıman 0'dan 100 km/s sürate ulaşmayı 5.1 saniyede tamamlamaya olanak tanırken maksimum sürat 270 km/s.

Stinge,  daha birçok özelliğiyle markada daha başka ilklere de sahip oluyor. Beş farklı kademeye sahip elektronik olarak ayarlanabilen süspansiyon sistemi, koltuk altına monte edilen subwoofer (15 hoparlör ve 720 Watt çıkış gücü sunan Harman Kardon sistemin bir parçası) ve sürücü dikkat toplama sistemi bunlardan bazıları. Son saydığımız sürekli sürücü hareketlerini izleyip yorgunluk belirtisi saptadığında hem işitsel hem de görsel uyarılarla sürücünün dikkatini toplamasını sağlıyor.

2017 Detroit otomobil fuarında tanıtılacak olan aracın birkaç ay içerisinde A.B.D.'de satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Aracın fiyatıysa ilerleyen haftalarda açıklanacak.