KIA, son dönemlerde tasarım dilini geliştirmek için çeşitli hamleler yaptı. Şimdi ise tasarımlarını, BMW’nin eski tasarım sorumlularından olan Pierre Leclercq'e emanet etti.

KIA’nın gelişmekte olan tasarım diline BMW’nin eski patronlarından Pierre Leclercq önderlik edecek.

Otomobil dünyasını aralıklarla takip edenlerin KIA’da yaşanan hareketliliği kolayca fark edebileceği bir dönem içerisinde bulunuyoruz. Stinger hamlesiyle ilginç bir tasarımı faaliyete geçiren KIA'nın Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda sergilediği Proceed konsepti de dikkat çekici.

BMW M departmanının baş tasarımcısı geldi

Gözle görülür şekilde değişim içerisine giren tasarım diliyle iddiasını artıran marka, tasarım departmanında yaptığı son transferle bu başarısını ileriki dönemde de sürdüreceğinin sinyallerini veriyor. KIA’nın bu iddialı dönüşümünü taçlandırmak için ekibine dahil ettiği kişiyse BMW’de ve M departmanında önemli projelere imza atan Pierre Leclercq oldu.

Belçika doğumlu olan Leclercq kariyerine Zagato ve Ford’un Ghia tasarım stüdyolarında başladı. Burada yaptığı işlerin ardından 2000 yılında BMW‘deki görevine başlayan başarılı tasarımcı, sadece dört yıl sonra BMW’nin dış tasarım sorumlusu oldu.

BMW’de X5 ve X6‘nın geliştirme süreçlerinde yaptığı işlerin ardından oldukça iyi geri dönüşler alan Leclercq, 2011 yılında M departmanının baş tasarımcısı görevine getirilerek kariyerinde zirve noktalardan birisine yükseldi. Son üç yıldır Great Wall Motors bünyesinde baş tasarımcı olarak görev yapan Leclercq, son adımın ardından kariyerine KIA’nın baş tasarımcısı olarak devam etmeye hazırlanıyor. 

Kaynak: LOG