Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen festivalde binlerce klasik araç tutkunu, güçlü "Amerikan" otomobillerinin kalkış ve hızlanma performansını beğeniyle izledi.

Seyirciler, daha sonrasında off-road ve araç güzellik yarışmasını takip etti..

Festival Organizasyon Komitesi Üyesi Şükrü Taşcıoğlu, yaptığı açıklamada, uzun zamandır böyle bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını söyleyerek, tüm otomobil türlerini burada toplamak istediklerini söyledi.

Etkinliğe, Bursa, Hatay, İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli ve İzmir'den 220 off-road, kamyon ve klasik "Amerikan" otomobilinin katıldığını ifade eden Taşcıoğlu, "Tutkusu olan herkesi buraya çektik. Yarış değil, festival düzenledik. Araçların klasik olması, yüksek beygirli olması ve şova dönük kısımlarının fazla olması dolayısıyla daha fazla insanı kendine çekiyor. Göze daha çok hitap ediyor." dedi.

Sükrü Taşcıoğlu, insanların çoğu kez filmlerde görmeye alıştığı güçlü klasik otomobillerle burada fotoğraf çektirebildiğini ve performanslarına tanıklık edebildiğini dile getirerek, "Kalkış yarışlarını büyük tutkuyla izliyorlar. Televizyonda yayınlanan çeşitli programların da buna etkisi var. Zaten insanlar tutkun, bunları görünce yöneliyorlar. Bu araçlardan almak istiyorlar. Bundan birkaç yıl önce solmaya başlayan bir sektörü, tekrardan canlandırmayı hedefliyoruz." Şeklinde konuştu.