Sektöre damgasını vuran inovasyonların ödüllendirildiği JEC İnovasyon Ödülleri töreninin jüri heyeti arasında yer alan Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, 10 ayrı kategoride birbirinden etkileyici 30 farklı projenin değerlendirmesinde yer aldı.

 

Kordsa 6-8 Mart 2018 tarihlerinde Paris’te düzenlenen ve kompozit alanında dünyanın en büyük fuarı olan JEC World 2018’e katıldı. Fuar kapsamında sektöre yön veren inovasyonların ödüllendirildiği JEC Inovasyon Ödülleri töreninin jürisinde yer alan Kordsa, havacılık ve otomotiv başta olmak üzere kompozit malzemelerin kullanıldığı 10 farklı kategoride 30 projeyi değerlendirdi.

 

Ödül töreninde yaptığı konuşmasında Kordsa’nın yaşamı güçlendirme misyonunu vurgulayan CEO Ali Çalışkan, “Bu sene, 30 projenin yarıştığı JEC Innovation Awards ödül töreninin sponsoru olduk. Açık inovasyon anlayışını benimsemiş bir markanın temsilcisi olarak, yarışmada yer alan her bir projenin ister ödül alsın ister almasın, sektöre önemli katkısı olacağına inanıyorum. Kordsa’yı temsil ederek, bu projeleri değerlendiren jüri üyeleri arasında yer almak benim için gurur verici bir deneyim oldu.

 

Kordsa, 2016 yılında sanayi ve üniversite işbirliğinin Türkiye’de öncü ve örnek modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ni Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdi. Bu merkezin de gücü ile yeni teknolojilerimizi pazara sunmaya ve ürün gamımızı genişletmeye devam ediyoruz. Üç senedir katıldığımız ve geçen sene, 9 dakikalık preste kürlenme süresini 3 dakikaya düşürerek otomotiv sektörüne hız ve verimlilik katan reçine teknolojimizin lansmanını gerçekleştirdiğimiz JEC World’de bu sene de otomotiv ve havacılık sektörleri için önemli bir malzeme olan termoset prepreg üretimimizi ticarileştirdiğimizi duyurduk. Termoset prepreglerde kullanım yerlerine özel birçok farklı reçine sistemi geliştirirken termoplastik prepreg çalışmalarımız da devam ediyor. Hafiflik, dayanıklılık ve uzun ömürlülük gibi avantajları ile metal malzemelerin yerini alacak bu geleceğin malzemelerini geliştirip üreterek pazardaki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz.

 

Bugün tüm dünyaya teknolojilerimizi ihraç ediyor, global pazarda işbirliklerine ve inovatif projelere imza atıyoruz. Açık inovasyon anlayışıyla hareket ederken aldığımız ödüllerle de ‘güçlendirici’ konumumuzu pekiştiriyoruz ve sektörü şekillendirmeye devam ediyoruz. 2017 sonu itibariyle dünya genelinde 664 patent başvurumuz var, bunlardan 168 adedi tescillendi. Bu teknolojileri kullanarak ürettiğimiz yeni ürünler, prosesler, ekipmanlar tüm dünyada takip ediliyor. Kompozit teknolojileri pazarının öncü firmalarından olma hedefiyle, Kordsa bundan sonraki dönemde de yeni teknolojiler geliştirip dünyaya ihraç ederken yeni yatırımlarla da güçlenmeye ve güçlendirmeye devam edecek” dedi.