İlk kez 2004 yılında tanıtılan araç, ikinci neslinde ix35 adını almış, 2015'ten beri üretilen üçüncü neslinde ise yeniden Tucson ismine dönmüştü. Önümüzdeki yıl satışa çıkması beklenen dördüncü nesil Tucson, hem dış hem de iç tasarımı ile yerini aldığı modelden ayrılıyor.

 Yeni Elantra'dakine benzer bir ön ızgaraya kavuşan araç, agresif tasarımı ile dikkat çekiyor. Otomobilin ön gündüz farları ızgaraya entegre edilirken, arka stop grubu ise bagaj kapağını boydan boya sarıyor.

 

2019'da tanıtılan Vision T konseptinden izler taşıyan yeni Tucson'un çamurluklarındaki plastik kaplamalar SUV algısını vurgularken, yan camların üstünde konumlandırılan krom çıtalar da profildeki öne çıkan tasarım detaylarını oluşturuyor. Nesil değişimi ile birlikte ölçüleri de değişen Tucson, 20 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve 5 mm daha alçak. Otomobilin aks mesafesi de güncel modele göre 10 mm daha fazla uzunluğa sahip.  Tucson'un yeni neslindeki en önemli farklılıklarından biri de artık iki farklı uzunlukta üretilecek olması. Böylece VW Tiguan Allspace ve Peugeot 5008 gibi 7 koltuklu olarak satın alınabilecek Tucson, bu versiyonunda 5 koltuklu versiyona göre 130 mm daha uzun ve 15 mm daha yüksek ölçülere sahip olacak.

 

Yeni Tucson'un kaputunun altında yer alan 1.6 litre 148 beygir gücündeki benzinli motor başlangıç seçeneğini oluşturuyor. Tucson'u 48 volt gücündeki elektrikli motor destekli 1.6 litre yarı hibrit motor ile almak da nesil değişimi ile mümkün hale geldi. Bu motorda 148 beygir ve 178 beygir olmak üzere iki farklı güç seçeneği bulunuyor.  Her iki motorda markanın yeni debriyajsız 6 ileri manuel şanzımanı veya 7 ileri çift kavrama otomatik şanzımanı ile alınabilecek. 134 beygir güç sunan yarı hibrit bir dizel motor da Tucson ürün gamına eklenirken, 1.6 litre benzinli ve 59 beygir güç sunan elektrikli motorun birlikteliğinde oluşan bir hibrit motor da satışa sunulacak. Yeni Tucson'da öncüsünden farklı olarak sunulan adaptif süspansiyon sisteminin de iki farklı ayarının bulunduğu belirtildi. 

 Aracın kokpiti de nesil değişimi ile yeni tasarıma kavuştu. Vites kolu yerine son dönemde trend haline gelen düğmelere yer verilirken, farklı renklerde ayarlanabilen ambiyans aydınlatmaları da bir başka yeniliği oluşturuyor. Tablet formunda ve 10.25 inch boyutundaki dijital ekran aracın gösterge tablosu olarak konumlandırılırken, otomobilin tüm fonksiyonlarının yönlendirilebildiği aynı boyutta bir multimedya ekran da orta konsol da bulunuyor. Otomobilde fiziksel tuşlar yerine dokunmatik tuşlar yer alıyor.