3 ayrı kategoride sporcuların kıyasıya mücadelesi, izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı…

2016 Türkiye Karting Şampiyonası 6.ayağı, 24 Eylül 2016 tarihinde İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü (İKOK) tarafından Körfez Yarış Pisti’nde organize edildi.

Mini 8, Formula Junior 2, Formula Senior 4 ve Formula Master 3 olmak üzere toplam 17 sporcunun mücadele ettiği günün en heyecanlı yarışları mini kategoride gerçekleşti. Ömer Asaf Kolot, Zekai Özen ve Kerim Sulyak arasında 3 yarışta da son tura kadar tampon tampona birincilik mücadelesi yaşandı ve liderlik sürekli el değiştirdi. 3 yarış sonunda kazanılan puanlara göre Ömer Asaf Kolot birinci, Kerim Sulyak ikinci ve Zekai Özen de üçüncü olarak podyuma çıktılar. Formula Junior kategoriyi Mert Dalkıran birinci, İzel Karasu ikinci olarak tamamladılar.
 

Formula Senior ve Formula Master kategorisi birlikte start aldı . Berkay Besler üç yarışı da ilk sırada tamamladı. Mert Dalkıran ile Gün Taşdelen arasında yaşanan mücadele sonrasında Mert ikinci, Gün ise üçüncü oldu. Üstün Üstünkaya da yarışı dördüncü olarak tamamladı.

Formula Master kategorisinde ise 3 yarış sonunda Mehmet Çınar birinciliğin sahibi olurkenSüleyman Sırrı Kolot ikinci ve İbrahim Erkan da üçüncü olarak yarışı tamamladılar.



Türkiye Karting Şampiyonası 7. ayak yarışları, 6 Kasım tarihinde Körfez yarış pistinde gerçekleştirilecek ve sezon tamamlanmış olacak.