Azami limit 150 bin TL olan kredi paketinin ikinci el pazarını da hareketlendireceğini belirten Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu “Yaşadığımız olağanüstü süreçte toplam otomotiv pazarı Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %50,46 oranında daralmıştı. Mayıs ayı itibarı ile hareketlenmeye başlayan ikinci el pazarı, 1 Haziran itibarı ile normalleşme adımları ile toparlanmaya başlayacaktır.1 Haziran tarihinde kamu bankaları tarafından açıklanan kredi paketi tüm sektörü olduğu gibi ikinci el pazarını da pozitif yönde etkileyecektir. İkinci el araçlar için ilk defa uygulanacak bu kampanya talepleri artıracaktır. Ayrıca dolaylı olarak mevcut aracını sıfır ile değiştirmek isteyenlerin pazara sokacağı ikinci el araçlar, fiyatların dengelenmesine de katkıda bulunacaktır.” Şeklinde konuştu.

 Mutlu, 2020 yılında ikinci el pazarının tüm yaşananlara rağmen büyüme ile tamamlanmasını beklediklerini söylerken “Koronavirüs salgını nedeniyle yaşam tarzları değişecek. Yeni normale geçildikçe, toplu taşıma kullanmak istemeyenler, tatillere kendi araçları ile gitmek isteyenlerin sayısında artış yaşandıkça otomotiv sektörü beklenenin üzerinde satışlarla tamamlanabilir” dedi.

 Kurumsal satıcılar tercih edilmeli

İkinci El Otomobil alırken güvenle uzun yıllar kullanılabileceğinden emin olunmalı. Bu yüzden ekpertiz raporu mutlaka sorulmalı. Otoshops olarak tüm araçlarımıza detaylı ekpertiz uygulaması yapıyor ve aracın durumunu tam anlamıyla tespit ediyoruz. Ayrıca 2 yıla kadar garanti veriyoruz. Yol yardım hizmetini de içeren Otoshops Garanti, mekanik parçaların yüzde 90’ını kapsıyor.

 Sadece araç satışı değil, “Kolay Sat” uygulaması ile aracını satmak isteyenlere de kolaylık sağlıyor, her marka ve her model aracı detaylı ekspertize tabi tutarak anlık durumunu tespit ediyor ve aynı gün içinde araç sahibine ödemesini yaparak satın da alıyoruz.

 Otoshops, ayrıca sektörde bir ilki gerçekleştirerek, satın alınan aracı herhangi bir neden göstermeksizin 14 gün içerisinde geri getiren müşterilerine, başka bir araçla değiştirme imkanı tanıyor. Tüm devir-tescil işlemleri de maksimum 2 saat içerisinde tamamlayarak aracını müşteriye teslim ediyoruz.