Süper SUV Urus’un 2017 sonunda yaptığı dünya prömiyeri ve 2018 yazından itibaren pazara çıkması, markanın 54 yıllık geçmişinde yeni bir döneme işaret ediyor. 50 ülkede hizmet veren 145 bayiyle, 2017 yılında tüm dünyada yapılan satışlar 3.457 adetten 3.815 adede yükseldi. Bu artış, önceki seneye kıyasla %10’luk çift haneli bir büyümeyi temsil ediyor. Şirket, yedi yıldır görülen istikrarlı satış büyümesi performansıyla, satışlarını 2010’dan (1.302 adet) bu yana neredeyse üçe katladı. Lamborghini, satış rakamlarının ötesinde, 2017’de diğer temel iş hedeflerinde de mükemmel bir performans gösterdi.

Küresel bir marka olan Lamborghini’nin satışları, her biri küresel satışların yaklaşık üçte birini meydana getiren üç bölgede çok dengeli bir dağılım gösteriyor. 2017’de tüm bölgeler tarihi satış rekorlarına imza atarak, önceki seneye kıyasla kaydedilen satış büyümesine katkıda bulundu: Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) (1.477/+%18), Amerika (1.338/+%4) ve Asya Pasifik (1.000/+%9).

1.095 adetle ABD, en büyük tek pazar olmaya devam ediyor ve onu Japonya (411), İngiltere (353), Almanya (303), Büyük Çin Bölgesi (265), Kanada (211) ve Ortadoğu (164) takip ediyor. Bu bölgelerin çoğunda satışlar ciddi bir artış gösterdi ve ülke satışlarında tarihi bir rekora imza atıldı.
Ayrıca, her iki ana model hattında da satış rekoru kırılarak büyümeye katkıda bulunuldu. V12 model Lamborghini Aventador’un satışları %6’lık bir artış göstererek 1.104 adetten 1.173 adede yükseldi. V10 model Lamborghini Huracan ise daha da güçlü bir büyüme kaydederek %12’lik artışla satışlarını 2.353’ten 2.642’ye yükseltti.

2017 YENİ MODELLERİ
Seneye, hem yolda hem de pistte teknolojiye ve performansa yeni standartlar getiren V12 model Aventador S Coupe’nin dinamik sunumuyla başlandı. Eylül 2017’den itibaren ise modelin üstü açık sürümü Aventador S Roadster sürüş keyfine yeni bir boyut getiriyor.
Mart 2017’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkan yeni Lamborghini Huracan Performante büyük beğeni topladı. Yeni hafif teknolojileri, hava vektörlemeye ve yeni bir şasi yapısına sahip aktif aerodinamiği, dört çeker sistemini ve daha da geliştirilmiş güç aktarma organını bir araya getiren Performante, uluslararası yarış pistlerinde pek çok yeni tur rekoruna imza attı.

Kasım 2017’de Lamborghini, Boston’daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) iki laboratuvarıyla yaptığı işbirliği sonucunda gelecekteki Lamborghini elektrikli süper spor otomobili vizyonunu sundu. Konsept otomobil Lamborghini Terzo Millennio bir yandan fiziksel olarak geleceğin tasarım ve teknolojisini yansıtırken, diğer yandan da bir Lamborghini’nin her boyutunda bulunan görsel cazibeyi, nefes kesen performansı ve duyguyu muhafaza ediyor.
2017 mali yılının en çok öne çıkan olayı ise hiç şüphesiz yeni Süper SUV Lamborghini Urus’un Aralık ayında Sant’Agata Bolognese’de gerçekleşen dünya prömiyeriydi. Lamborghini, üçüncü modeliyle beraber en üst seviyede güç, performans, sürüş dinamiği, benzersiz tasarım, lüks ve günlük kullanım kolaylığıyla lüks segmentinde yeni bir niş yaratıyor.

Automobili Lamborghini’nin süregiden stratejik yatırım programı sayesinde ve Urus’un piyasaya sürülmesiyle paralel olarak, yeni tesislerde “Manifattura Lamborghini”nın oluşturulması ve Sant’Agata Bolognese’deki fabrika merkezinde yeni teknolojilerin uygulanmasıyla birlikte üretim sahası ikiye katlandı. Tesis alanının 80.000 metrekareden 160.000 metrekareye çıkarılmasının yanı sıra, Urus yılda 7.000 adetle üretimi iki katına çıkararak şirketin üretim kapasitesinde de önemli bir büyümeye neden oluyor ve yaratılan 500 yeni istihdamla işgücünde de önemli bir artış sağlanıyor.

LAMBORGHİNİ POLO STORİCO
Mart 2017’de Automobili Lamborghini, klasik Lamborghini otomobillerine ve Lamborghini mirasının korunmasına adanmış bir merkez olan yeni Polo Storico tesisinin resmi açılışını yaptı.
Yeni Polo Storico tesisinde, dünyanın dört bir yanından klasik model Lamborghini sahipleri ağırlanıyor ve Lamborghini mirası dört ana alanda destekleniyor: Tarihi Lamborghini modellerinin restorasyonu, arşiv yönetimi, orijinal Lamborghini yedek parçaları ve tarihi Lamborghini otomobillerinin resmi sertifikasyonu.

LAMBORGHİNİ MÜZESİ
Sant’Agata Bolognese’deki Lamborghini Müzesi de ziyaretçi sayısı açısından bu sene bir rekora imza attı. 2017’de, Lamborghini fabrikasının içinde yer alan müzeyi 100.000’den fazla kişi ziyaret etti. Müzede, tarihi Lamborghini modellerinden oluşan kalıcı koleksiyonun yanı sıra özel sergiler de düzenleniyor.

LAMBORGHİNİ SQUADRA CORSE
Eylül 2017’de, Automobili Lamborghini’nin motor sporları departmanı Lamborghini Squadra Corse, yeni Huracan Super Trofeo EVO’yu açıkladı. Yeni yarış otomobili, tamamen yeniden tasarlanan aerodinamiğiyle, güvenliği artıran yeni cihazlarla ve mekaniğinde ve elektronik aksamında yapılan çeşitli iyileştirmelerle, önceki modelin zaten yüksek olan standartlarını daha da yükseltiyor. Yapılan geliştirmelerle sürücülere ve takımlara verimli ve son derece profesyonel bir yarış otomobili sunan bu model, 2018 ilkbaharından itibaren Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’daki pistlerde sahneye çıkacak.

Lamborghini Huracan GT3, 2017 GT yarışları sezonu boyunca sekiz şampiyonluk unvanı kazandı: Blancpain GT Serisi Genel, Sürücü unvanı ve Takım Dayanıklılık Kupası (Endurance Cup); Uluslararası GT Açık Takım ve Sürücü unvanları; İtalya GT Şampiyonluğu Pro Sürücüler; ACO GT3 Le Mans Kupası Genel; İngiltere GT Şampiyonluğu Takım unvanı.

2018 HEDEFLERİ
Şirket 2018 Mali Yılı için iddialı hedeflere sahip. AB’deki ve tüm dünyadaki politik belirsizliklere rağmen, temel ekonomik göstergeler genel olarak olumlu olmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki büyük ekonomilerdeki istikrarlı büyümeyle beraber, Lamborghini güçlü ticari beklentileri de devam ediyor. Lamborghini, genç ve çekici ürün portföyü sayesinde ve gittikçe büyüyen SUV segmentine girmesi sonucunda, hem satış adetlerinde hem de ciroda yeni boyutlar elde ederek orta vadede daha fazla büyüme kaydedeceğini umuyor.