Önceki Lamborghini patronu Stephan Winkelmann, İtalyan üreticinin 'gelecekte turbo şarjını düşünmek zorunda kalacağını' defalarca söylemişti ancak yeni patron Stefano Domenicali, Lamborghini'nin yüksek devirli atmosferik V12'lerinin sonunu getirmek için pek de hevesli görünmüyor.

Domenicali İspanya'daki Aventador S'in lansmanında "[VAG] grubundaki konumumuz farklı olmalı ve atmosferik bir V12 motor bu farkın bir parçasıydı. Turbo şarja geçmekle her şeyi geride bırakacağımızı sanmıyorum. Farklı olabilmemiz için yeterince sebep var. "dedi.

Bununla birlikte, neden yüksek devirli, atmosferik bir motorun bu kadar sarhoş edici bir deneyime sahip olduğunu ve Domenicali'nin neden Lamborghini'nin DNA'sının önemli bir parçası olduğunu bildiklerini görmeniz için kısa bir sürüş yapmanız yeterli.

Domenicali ayrıca "Bence geleceğin ve mirasımızın önemli bir parçası olduğu için V12 için hala hayatta ve ömrünü uzatmaya niyetliyiz. V12'nin geleceği hala önemli. Emisyonlar tabii ki önemlidir ve amacımız daima motor verimliliğini arttırmaktır, ancak rakamlarımızla kısa vadede gerçekçi bir sorun görmüyoruz." dedi.

Aventador S'nin geçtiğimiz ay nasıl tanıtıldığını düşünürsek, süper otomobilin içinde hala fazlasıyla heyecan verici olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak Domenicali, yelpazenin üstünde yer alacak yeni modelin şu andan itibaren yaklaşık beş ya da altı yıl sonra geleceğini açıkladı; bu nedenle yeni bir V12’li Lamborghini 2022 yılına kadar beklenmiyor.

Dünyanın dört bir yanındaki Lamborghini taraftarları büyük rakip Ferrari'nin bütün motorlarını turbolamasıyla endişeye kapıldı, ancak bu korkuların asılsız olduğu açık bir şekilde görülüyor - en azından orta vadede.