Arkadan itişli Huracan Spyder’ın ön ve arka kısımları, bu versiyonu dört tekerlekten çekişli versiyondan ayıran, dinamik ama daha agresif bir görünümle yeniden tasarlandı. Atmosferik V10 5,2 litrelik motorun, arka aksa 580 HP gönderdiği, boş ağırlığı sadece 1.509 kg olan otomobilin ağırlık/güç oranı 2,6 kg/hp. 0-100 km/s hızlanmasını 3,6 saniyede tamamlayan modelin maksimum hızı 319 km/s.

YUMUŞAK TAVAN TASARIMLI GERÇEK BİR SPYDER

Aracın önü ve arkası yeniden tasarlanırken, dinamik görünümünü daha da vurgulu hale getiren geniş ön hava girişleri, soğutma havasını ve karşıdan gelen rüzgarı yönlendirerek ön aks üzerindeki bastırma kuvvetini artırıyor.  Arkadan itişli Huracan için özel geliştirilen Pirelli PZero lastikleri, 19" Kari jantlarına monte edildi. Özel şekillendirilmiş, alüminyum fren diskli çelik frenler, ağırlığın azaltılmasına ve geliştirilmiş soğutmaya yardımcı oluyor. İç kısımda, kokpitte, 12,3" yüksek çözünürlüklü TFT gösterge tablosuna sahip, en yeni Lamborghini Infotainment System II bulunuyor.

Huracan ailesinin en yeni üyesi, gerçek bir Spyder'in yumuşak tavan çözümünü benimsiyor. Üstü açılıp kapanabilen model, kardeşi coupe’den bu eşsiz profille ayrılıyor. 50 km/saate kadar olan hızlarda sadece 17 saniyede açılıp kapanabilen hafif ve yumuşak tavan, Spyder'in mükemmel ağırlık merkezini etkin bir şekilde korurken, üstü açık otomobilin dinamik tasarımını da vurgulayacak şekilde yerleştirildi.

Tavan indirilmiş durumdayken, katlanır tavan kasasından yükselen iki kendine özgü kanat, üstü açık otomobilin benzersiz çizgilerini mükemmel bir şekilde tanımlıyor. Huracan Spyder'ın alçak ve güçlü görünüşünü vurgulayan arka kanatlar, koltuk sırtlarından başlıyor  ve arkaya doğru çatı hattını devam ettirerek Spyder'ın akan profilini oluşturuyor. İki kanat, Spyder'a özgü panjurlu motor kaputunun altındaki motor bölmesinden geçen hava akışını optimize etmeye katkıda bulunuyor.

Entegre bir kanal, üstü açık sürüş esnasında kafa üstündeki sarsıntıyı azaltıyor. Yumuşak tavanın hem açık hem de kapalı olduğu durumda, sürücü elektronik kumandayla arka camı açabiliyor. Bu cam kaldırıldığında rüzgarlık işlevi görüyor, açıldığındaysa V10 motorunun benzersiz sesini ön plana çıkarıyor. İki adet çıkartılabilir rüzgar koruyucusu kabin içindeki yanal aerodinamik gürültüyü hafifletiyor ve yüksek hızda bile konuşulabilmesini sağlıyor. 

ARKADAN İTİŞ  PERFORMANSI İÇİN TASARLANDI

Arkadan itişli Huracan coupe'de olduğu gibi, Spyder'in V10 5,2 litre, atmosferik, ortaya monte edilmiş motoru, 8.000 d/d’da maksimum 580 HP güç üretimi; 6.500 d/d’da ise 540 Nm maksimum tork üretimi sağlıyor. 1000 d/d’den itibaren torkun yüzde 75’i tekerleklere iletilmiş oluyor. 

Coupe’de olduğu gibi, arkadan itişli Spyder, tavan kapalı veya açık olsun, iki tekerlekten çekiş dinamiklerinin heyecanını vaat ediyor.  Boş ağırlığı 1,509 kg olan arkadan itişli Huracan Spyder’ın ağırlık/güç oranı yalnızca 2,6 kg/hp. Huracan'ın olağanüstü sert olan hibrit alüminyum ve karbon fiber şasisi, iki tekerlekten çekiş için optimize edilmiş çift salıncaklı süspansiyon üzerindeki yaylar ve viraj demirleri ile tamamlandı. Arka tekerlekten tahrikin güç yönetim sistemi, sürücüyü mümkün olduğunca doğrudan yola bağlayan özel bir direksiyon kurulumunun yanı sıra yeniden ayarlanmış stabilite ve çekiş kontrolleri içeriyor. Ağırlık dağılımının ön tarafta %40, arka tarafta %60 olması,  Huracan 4WD versiyonuna kıyasla ön akstaki ataleti azaltıyor. 

 

Lamborghini Doppia Frizione (LDF) yedi vitesli çift kavrama mimarisi, vitesin en hızlı şekilde değiştirilmesini sağlıyor ve sabit durumdan itibaren maksimum hızlanma performansı sağlayan ‘kalkış kontrolünü' içeriyor. Elektronik hidrolik direksiyon ve opsiyonel Lamborghini Dinamik Direksiyon (LDS), sürüş moduna ve hızına bağlı olarak her sürüş koşulunda maksimum çeviklik ve kontrol sağlamak için, arkadan itişli Spyder için özel olarak ayarlanıyor. 

Arka kinematiklerin otomobilin ‘ortalı’ hissini artırdığı, yeni Spyder’da, Huracan'ın sensör sistemi olan ve aracın ağırlık merkezine yerleştirilerek tüm 3D hareketleri takip eden Lamborghini Piattaforma Inerziale'yi (LPI) bulunuyor. LPI, isteğe bağlı Magneto Reolojik Süspansiyon (MRS), direksiyon ve stabilite kontrol sistemlerine gerçek zamanlı bilgi sağlıyor: Tüm yol tutuş şartlarına adapte olacak şekilde düzenlenen ESC, yine de her sürüş modunda arkadan itiş davranışını ön plana çıkarıyor. 

Direksiyon simidindeki ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management: İtalyancada 'ruh') düğmesi, sürücünün arkadan itişli modelin ruhuna uygun olarak ayarlanmış farklı sürüş modları arasında seçim yapmasını sağlıyor. Günlük kullanım için STRADA, sportif sürüş keyfi için SPORT ve piste yönelik maksimum performans için CORSA modları otantik arkadan itiş davranışını vurgulayan hassas direksiyon özellikleri sağlayacak şekilde ayarlandı. 

 

Tüm Huracan modellerinde olduğu gibi, silindir devre dışı bırakma motor verimliliğini artırıyor, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonunu azaltıyor. Tam motor kapasitesi gerekli olmadığında, bir silindir serisi kapatılarak on silindirden beşi geçici olarak devre dışı bırakılıyor. Sürücü hızlandığında, sistem anında on silindirli moda geri dönüyor ve bu geçişi sürücünün anlaması bile neredeyse imkansız oluyor.

 

TEKNİK VERİLER

KAPORTA VE YÜRÜYEN AKSAM

Şasi                                       Alüminyum ve karbon elyaftan üretilen hibrit şasi

Kaporta                              Alüminyumdan ve kompozit malzemeden üretilen dış yüzey.

Süspansiyon                     Alüminyum çift salıncaklı süspansiyon

Yaylar ve amortisörler   Çelik yaylar ve hidrolik amortisörler. "MagneRide" elektromanyetik      sönümleyici kontrolü opsiyonel olarak mevcuttur

ESC                                        ESC/ABS özellikleri ANIMA vasıtasıyla ayarlanabilir, ESC devre dışı bırakılabilir

Frenler                                 Vakum fren servo ünitesi ile birlikte hidrolik çift devreli fren sistemi, önde 8 pistonlu kaliperler, arkada 4 pistonlu kaliperler

Fren diskleri                       Havalandırmalı ve çapraz delikli özel şekillendirilmiş çelik diskler

Direksiyon                          Elektromekanik hidrolik direksiyon, opsiyonel değişken oranlı LDS direksiyon

Lastikler (standart)        Pirelli 245/35 R19 (ön) - 305/35 R19 (arka)

Jantlar (standart)            8.5J x 19" (ön) - 11J x 19" (arka)

Aynalar                               Elektrikli dış aynalar

Hava Yastıkları                                 Tam Boy İki kademeli ön hava yastıkları

Tam boy yan hava yastıkları

 

 MOTOR

Tip                                         10 silindirli V, 90°, IDS + MPI çift enjeksiyonlu

Motor Hacmi                    5204 cm3

Valf kontrolü                    Sürekli değişken ayarlı emme ve egzoz eksantrik milleri

Maksimum güç                               8000 d/d'de 580 HP

Maksimum tork                               6.500 d/d’de tork 540 Nm 

 

TAHRİK SİSTEMİ

Tip                                         Arkadan itişli

Şanzıman                            7 ileri LDF çift kavramalı şanzıman, Sürüş Seçme Modu vasıtasıyla vites değiştirme özellikleri değiştirilebilir

 

PERFORMANS

Maksimim hız                   319 km/s

0-100 km/s                         3,6 s

0-200 km/s                         10,4 s

 

BOYUTLAR

Aks mesafesi                     2.620 mm

Uzunluk                              4.459 mm

Genişlik                               1.924 mm

Genişlik                               (dış aynalar dahil) 2.236 mm

Yükseklik                             1.180 mm

Ön iz genişliği                    1.668 mm

Arka iz genişliği                1.620 mm

Dönüş çapı                         11,5 m

Ağırlık (boş)                       1.509 kg

Ağırlık/güç                         2,6 kg/hp

Ağırlık Dağılımı                 % 40 (ön) -  % 60 (arka)

 

YAKIT KAPASİTESİ

Yakıt                                     83 litre

 

TÜKETİM

Şehir içi                                               17,5 l/100 km

Şehirlerarası                     9,1 l/100 km

Kombine                             12,1 l/100 km

CO2 emisyonları              283 g/km