Ürün gamına dahil olduğu ilk günden itibaren satış olarak beklentileri aşan bir performans ortaya koyan Urus’un, marka içerisinde en çok satan model olması da uzun sürmedi. Son 1,5 yıllık periyotta Lambo’nun bu tarafta yakaladığı rekor rakamlarda çok ciddi paya sahip olan egzotik SUV modeli, Monterey Week kapsamında en ateşli versiyonuyla tekrar ilgiyi üzerine çekiyor. Geçtiğimiz süreçte Huracan’da da gördüğümüz performans diyeti rozetiyle önemli revizyonları beraberinde getiren Lamborghini Urus Performante, segmentinin en iyi güç/ağırlık oranına sahip modeli olarak asfalta iniyor.

Performante rozeti meraklılarının da anımsayabileceği üzere hafiflik ve performans limitlerinin optimizasyonunu beraberinde getiriyor. Bunun Urus tarafında ibarelerine dışarıdan baktığımızda daha agresif yapıdaki karbon tampon, karbon detayla gelen kaput ve hava kanalları ilk andan itibaren dikkat çekiyor. Otomobilde ağırlık ve görünüm tarafında ciddi etkileri olan bu dokunuşlar, motorun soğutma yönetimini de iyileştirmesi sebebiyle aynı zamanda işlevsellik taşıyor. Urus Performante’de kullanıcılar tavanı da karbon fiber olarak sipariş edebilecek. Arka tarafa geçtiğimizde de yine tamamı karbon tampon ve difüzör kombinasyonuyla karşılaşıyoruz. Akrapovic titanyum egzoz sistemi de görünümü kulaklardaki ziyafetle kombin etmekten sorumlu. Gövde üzerinde yapılan revizyonlarla birlikte Lamborghini’ye göre standart bir Urus’a göre yüzde 38 oranında daha iyi yere basma kuvveti yakalanmış durumda. Normal modellerden 20 milimetre daha aşağıda konumlanan model için tamamen yeni çelik bir yay grubu süspansiyon sisteminin temellerini oluştuyor. 23 inçe kadar yükselen jant seti, Pirelli P Zero lastik kombinasyonu, direksiyon sistemi ve diferansiyel kilidi de yine Performante’ye özel olarak geliştirilen detaylar arasında. 

Tüm bu hafif alaşımların bir araya gelmesiyle ağırlık tarafında 47 kilograma varan çok ciddi bir iyileşme yakalandığını görüyoruz. Bu iyileşmeye 4.0 litrelik V8 makinedeki ufak “gıdıklama” da eşlik ediyor. 16 birimlik artışla toplamda 666 PS güç ve 850 Nm tork değerleriyle asfalta çıkan Urus Performante’nin 0’dan 100’e erişmesi için sadece 3,3 saniyeye ihtiyacı olacak. Aracın erişebileceği maksimum sürat ise 306 km/s olarak teknik tabloya yansıyor. Otomobilin tamamlanmasının ardından Pikes Peak’in yolunu tutan Lamborghini ekibi, 10:32.064 dakikalık süreyi kayıtlarına geçirmiş. Bu da standart Urus’un 10:49.902 dakikalık performansı düşünüldüğünde çok ciddi bir iyileşme demek. İlk teslimatları bu yılın sonlarına doğru başlayacak olan Urus Performante için 218.487 euroyu gözden çıkarmak gerekecek.