Mitsubishi’nin geleceğe dair planlarında crossover’ları diğer tüm modellerin önüne koyma niyetleri apaçık ortada. Mirage’ın eleştirmenlerden gelen kötü eleştirilere rağmen satış beklentilerini aştığı düşünülünce çok da şaşırtıcı bir plan değil. Ancak Lancer için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz.

Lancer üretiminde sona doğru yaklaşılıyor. Yerine yeni bir model gelecek gibi de görünmüyor. Kuzey Amerika Mitsubishi Motors’un Başkan Yardımcısı ve Operasyon Sorumlusu Don Swearingen, şirketin Lancer'ı durdurma niyetini doğruladı. Kompakt sedanın üretimi Ağustos ayında resmen sona erecek.

Yeni bir C-segment otomobil potansiyeli sorulduğunda, şirketin Nissan ile yeni bağlantısı nedeniyle, Swearingen, buna gerek olmadığını düşünüyor. “Lancer’ın olmamasıyla biraz kaybedeceğiz ancak Lancer’ı durdurma fikri Renault-Nissan anlaşmasından çok önce kararlaştırılmıştı” diyor.

Lancer'ın satışları yıllar içinde istikrarlı bir düşüş yaşadı. En iyi rakama, 2002'de Lancer'ın 69.000 adet satılmasıyla ulaşıldı ancak bu rakamlar 2016'da 14,304'e kadar düştü.

Bununla birlikte Mitsubishi Mirage'ın satışının şu anda şirketin başarısının önemli bir parçası olduğunu söylüyor. Swearingen'e göre "müşteriler ürünü seviyor" ve on yılın sonuna doğru yeni bir versiyonun ortaya çıkması bekleniyor.