Fransa'nın Güney'inde yapılan yarışı kazanan Lewis Hamilton, yalnızca podyumun en üst basamağına çıkmakla kalmadı, aynı zamanda sürücüler sıralamasının zirvesindeki yerini geri kazandı. Hamilton, bu galibiyet sonrasında hedefini vakit kaybetmeden gelecek hafta sonu yapılacak olan Avusturya Grand Prix'sine çevirdi. Spielberg'deki pistin Silver Arrows için başarılarla dolu olduğunu söyleyebiliriz. Lewis de bu pistte başarılı olmayı umuyor.

Monster Energy pilotu Lewis Hamilton, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Avusturya, oldukça iyi bir piste sahip. Geçmişte bu pistte elde ettiğimiz başarıları şimdi elde etmememiz için bir sebep göremiyorum. Aracımızın iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum.

"Elemelere yaklaşmış olmak harika bir duygu. Eleme aşamasındaki en önemli unsur pozisyon alabilmek. Pistte uzun düzlükler olsa da rakibinizin önüne geçmek oldukça zor. Dolayısıyla kimin bir üst tura geçeceği bu pistte belli olacak."

Bu, Lewis'in İspanya Grand Prix'sinden ve Monaco ve Montreal gibi zorlu yarışlardan sonra aldığı ilk galibiyet oldu. Yeni Mercedes motorunun gücü, Lewis'in performansını yükselten unsurlardan biri oldu. Lewis, çabalarından ötürü ekibini tebrik etmeyi de unutmadı.

Şu sözleri sarf etti: "Yapıcı bir karakteriniz varsa ve öz eleştiri yapabiliyorsanız önünüzdeki engele yeni yöntemler ve yeni kararlarla yaklaştığınızda ulaştığınız sonuçlar harika hissetmenizi sağlar. Yeni motor, Kanada'da yeni motor kullanan kişileri yakalamamızı sağladı ve eminim ki ekipteki herkes, çıkarmış oldukları işten oldukça mutludur."

Öte yandan Lewis'in Silver Arrows’daki takım arkadaşı Valtteri Bottas, ilk turun ilk virajında Sebastian Vettel'le çarpışması sonucunda podyuma çıkma şansını kaybetti. Valtteri, patlak lastik nedeniyle durmak zorunda kalsa da mücadelesini sürdürerek yarışı yedinci sırada tamamlamayı başardı.

Konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Benim için utandırıcı bir yarış oldu. Lewis'in galibiyeti, araçlarımızın gücünü açıkça gösterdi. Ancak benim için yarış İlk Turda bitti. Dıştan içe doğru giriyordum ve bu hizayı korumanın İkinci Turda bana avantaj sağlayacağını biliyordum. Ancak arkadan aldığım beklenmedik darbe, lastiğimin patlamasına ve aracımın tabanının hasar görmesine sebep oldu. Aracımın aldığı büyük hasar, yarışı benim için oldukça zor bir hale getirdi. Aracım kaydığı için pite ikinci kere girmem gerekti. Bu da beni oldukça yavaşlattı ve zaman kaybetmeme sebep oldu. Sanırım bugün benim günüm değildi. Aslında bu yarışın, şu ana kadar geçirdiğim sezonu özetlediğini söyleyebilirim."

Bir sonraki yarış, 1 Temmuz'da Avusturya'da.