Daha önce de birçok ödüle layık görülen Lexus, yeni bir başarıya daha imza atarak İngiltere’de her yıl düzenlenen “Autocar Ödüllerinde” ve “Auto Express Driver Power Survey” araştırmasında iki yeni ödülün daha sahibi oldu.

Lexus otomotiv dünyasının en dikkat çeken otomobillerinin öne çıktığı İngiltere’de düzenlenen Autocar Ödülleri’nde lüks sedan modeli IS ile, 2016 Autocar Yılın 2. El Otomobili Ödülü’nü kazandı. İlk defa 1999 yılında satışına başlanan ve Avrupa’da 180 bin adetten fazla satılan Lexus IS, lüksü ve konforu kusursuz bir dengeyle buluşturuyor.

Lexus modelleri bir diğer ödülü de İngiltere’de düzenlenen Auto Express 2016 Driver Power Survey araştırmasında üç kategoride birden zirvede yer alarak kazandı. IS en güvenilir sedan otomobil olurken, RX en güvenilir 4x4/SUV kategorisinde birincilik aldı. GS ise en güvenilir yönetici otomobili seçildi.

50 bin araç kullanıcısı oy kullandı

İngiltere’de 50 bin otomobil kullanıcısı arasında yapılan Auto Express 2016 Driver Power Survey araştırması, yeni otomobil almak isteyenler için güvenilir bir kaynak olarak değerlendiriliyor. Gerçek kullanıcıların kendi otomobilleri hakkındaki düşünceleri, dayanıklılık, üretim kalitesi, yol tutuş, sürüş performansı ve kullanım maliyeti gibi birçok kategoride değerlendiriliyor.

Daha önce de birçok kez güvenilirlik ve sorunsuzluk konusunda gerçek kullanıcılar tarafından birinci seçilen Lexus, Auto Express’in bu prestijli araştırmasında da zirvede yer almayı başardı.