Lexus, tamamen yenilenmiş, 5. nesil LS sedanı tanıttı. Japon firma, GA-L platformu sayesinde boyutlarını büyüttüğü amiral gemisine daha agresif bir görünüm kazandırmış. LC 500 coupe'nin de temellerinde yatan bu platform sayesinde aracı daha geniş ve alçak bir tasarıma kavuştururken ağırlık merkezini de aşağıya çekmiş.

Yeni LS'in şef mühendisi Toshio Arahi otomobil hakkında: "Yeni nesil LS, Lexus markasını temsil etmekle kalmayacak, aynı zamanda Japon kültürünü kendisinde barındıran yeni nesil bir lüks otomobil olacak. Bu nedenle de aracın, lüks bir otomobilden beklenenden çok daha başarılı olması gerekiyor." dedi.

Görsel olarak otomobil yepyeni bir duruş sergiliyor. Ön bölüm LC ailesine benzese de yandan bakınca öncekinden çok daha hoş ve dinamik bir otomobil ile karşı karşıyayız. Yeni nesil LS aynı zamanda yan bölümünde üç cam kullanılan ilk Lexus sedan. Standart olarak sunulan 19 inçlik jantlar 20 inç olarak da alınabilirken jantların içleri boşaltılarak lastiklerin rezonans sesi de azaltılmış.

Araç içerisinde aktif gürültü iptal teknolojisi kullanılmış. Bu sistem motor sesini iç mekanda duymaya başladıktan sonra ses sisteminin hoparlörlerini, bazı frekansları iptal etmek için aktif olarak kullanabiliyor.

Kaputu altında çift turbolu, 3.5 litre hacimli bir V6 motor barındıran otomobil 420 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilen motor büyük sedanı 0'dan 96 km/s hıza 4.5 saniyede ulaştırıyor.

Lexus, LS için siparişlerin yıl sonuna doğru alınmaya başlayacağını söylüyor. Fiyatların da ilerleyen dönemde belli olacağını düşünüyoruz.