Lexus markasının kısa zamanda adının duyulmasını sağlayan birinci jenerasyon LS sedan modelinin 5’inci nesli tanıtıldı. Her açıdan yenilenen araç, daha dinamik, daha konforlu ve daha çevreci oldu. 359 hp güç üreten elektrikli hibrit motorlu Lexus LS 500h, önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak. Yeni LS’in fiyatı ise, donanım seviyesine göre 235 bin Euro ile 327 bin Euro aralığında olacak. İlk jenerasyon aracın üzerinden neredeyse 30 yıl geçmesine karşın LS, her yeni jenerasyonda öncü bir model olmayı başardı. Yeni tanıtılan beşinci jenerasyon LS ise, önceki jenerasyonun köklü geçmişini, çarpıcı tasarım, yüksek teknoloji ve performansla birleştirerek otomotivde lüksün sınırlarını genişletiyor.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, Lexus LS lansmanında yaptığı açıklamada yeni modelin marka için çok önemli olduğuna değinerek, “Markanın doğuşu ile birlikte piyasaya sunulan LS modelimiz Lexus markasını yaratan model olarak Lexus’un simgesi olmuştur. İlk jenerasyonunda 1400 mühendisin 6 yıl boyunca çalıştığı ve Lexus dendiğinde akla ilk gelen model olan LS’in yeni versiyonunun dış tasarımına olduğu kadar iç tasarımına da çok özen gösterilmiş ve Japon el işçiliğinin sanatsal boyutu aracın her noktasına yansımıştır. Ottoman tarzı koltuk opsiyonuyla da fark yaratacak olan yeni LS, makam otomobili olarak tasarlandı. Ancak eminiz ki bu otomobili alanlar kullanım özelliklerini ve konforu gördüklerinde, kendileri direksiyon başına geçmeye karar verecekler. Yenilenen LS modelimizin satışlarımıza büyük katkı yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt:

”Bir Daha Bu Fiyatları Göremeyebiliriz”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yıla benzersiz ve büyük avantajlar sunan bir kampanya ile veda etmeye hazırladıklarını belirterek “Bu ay bizim için çok özel. Rakiplerimiz aralık ayına zam yaparak girdi ama biz Toyota olarak yüksek oranda yapmamız gereken kur farkını fiyatlarımıza yansıtmadık. Kampanyada ayrıca üretimde Türkiye’nin gururu olan C-HR Hybrid’de de 3 bin TL’lik indirim de buluyor. Bir daha bu fiyatları göremeyeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Bozkurt, aralık ayında “MTV bizden” kampanyasını da devreye aldıklarını da kaydederek “Bu ay Toyota’dan otomobil alanlar yüzde 37,5 yüzde 50 arasındaki MTV artışından da etkilenmeyecek. Satın alınacak otomobilin 2017 yılında tescil edilmesi halinde Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarını Toyota karşılayacak. Eğer 2018 yılında tescil edilirse 2017 yılının ikinci yarısı kadar MTV oranını da yine Toyota karşılayacak” diye konuştu.

Aralık Ayında Hedef 10 Bin

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, aralık ayının ikinci yarısındaki pazar hızına göre 9-10 bin aralığında bir satış hedefleri olduğunu da sözlerine ekleyerek “Müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda çok özel bir kampanya hazırladık. Yılı 47 bin 500 adetle kapatabiliriz. 2018 yılı içerisinde 50.000 adetlik bir satış yapacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.