Dünyanın ilk lüks hibrit aracı olan RX 400h’yi 2005 yılında tanıtan Lexus, o günden bu yana Avrupa’da yaklaşık 340 bin olmak üzere toplamda dünya çapında 1 milyon 351 bin adet hibrit araç satışı elde etti.

Batı Avrupa satışlarının yüzde 95’i hibrit

Global olarak hibrit satışlarını geçen yılın ilk altı ayına göre 23 artırmayı başaran Lexus’un teslim ettiği araçların içerisinde hibrit payı yüzde 27’ye yükseldi. Lexus'un Avrupa satışlarının yüzde 63’ünü ise hibrit modelleri oluşturuyor. Bu oran Batı Avrupa’da yüzde 95 seviyelerine kadar çıkıyor. Lexus’un şimdiye kadar en çok tercih edilen hibrit modeli yaklaşık 410 bin adetle SUV modeli RX olurken, markanın giriş seviyesi modeli CT ise 330 bin adetlik bir satışa sahip. 2015 yılında pazara sunulan diğer SUV modeli NX ise, şu ana kadar 150 bini aşkın satış rakamı kaydetti.

Lexus, SUV, sedan, coupe, crossover ve hatchback olmak üzere geniş model yelpazesiyle her beğeniye uygun hibrit modeller sunarak lüks hibrit segmentindeki öncülüğünü pekiştiriyor.

Avrupa’da tüm modellerinde hibrit motor seçeneği sunan tek otomobil markası olan Lexus, hibrit ürün gamını her geçen gün genişletmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren satışa sunulacak ES modeli ise, bir diğer önemli yenilik olarak öne çıkacak.