Lexus markasının ilk plug-in hibrit modeli olan NX 450h+ “Yılın Plug-in Hibrit Aracı” ödülünü kazandı. Türkiye pazarına Mart ayında giriş yapacak yeni NX, prestijli What Car? ödüllerinde büyük beğeni topladı. What Car? aynı zamanda Lexus LC 500 Convertible modeline “En İyi Üst Düzey Convertible Araç” ödülünü de verdi.

Plug-in hibrit Lexus NX, What Car? jürisini yüksek elektrikli menziliyle etkilerken dinamik sürüşü ve yüksek kaliteli kabiniyle de övgü topladı. Lexus’un NX ile birlikte hiçbir şeyden ödün vermeden elektrifikasyona sahip bir araç sunduğu ifade edildi.

Yeni nesil NX aynı zamanda Lexus markası adına yeni bir dönemi temsil ediyor. Markanın tasarım, yeni güç üniteleri ve dinamik performans geliştirmeleri açısından gideceği yönü gösteriyor.

NX ürün gamının en üzerinde yer alan NX 450h+ dışarıdan kabloyla da şarj edilebilir hibrit motor özelliğiyle 309 PS güç üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlayabiliyor. NX 450h+ 21-25 g/km CO2 emisyonu değeri ve 0.9-1.1 lt/100 km yakıt tüketim ortalamasıyla da sınıfının en iyi değerlerinden birine sahip. Güçlü lityum iyon bataryası ve yüksek verimliliği sayesinde 98 kilometreye kadar sıfır emisyonla sürüş sağlayarak segmentindeki rakiplerine göre iki kata kadar daha fazla menzil sunuyor.

NX 450h+ aldığı ilk ödülle birlikte önümüzdeki dönemde elde edeceği başarıların ipuçlarını vermeye başladı.