Lexus Tasarım Ödülleri yarışmasında, 2017 yılı için tema “Yet” olarak belirlenmişti ve katılımcılar, birbirinden ilginç tasarımlarla bu global yarışmaya katıldılar. Lexus’un ürün felsefesinin de temelini oluşturan “Yet” anlayışı ile zıtlıkların bir araya geldiğinde yaratılan uyum anlatılıyor.

63 farklı ülkeden 1,152 başvuru arasından seçim yapan Lexus jürisi, 12 finalisti açıkladı. Zıtlıkları bir araya getiren tasarımlar, Lexus markası tarafından global olarak desteklenecek. 12 finalistin arasından dört adayın ise, gerçek prototipleri yapılacak. Yenilikçi ve dikkat çekici tasarımları bir araya getiren tasarımlarda, ilk dört aday önde gelen mimar ve tasarımcılardan danışmanlık alacak.

Finale kalan ve prototipi yapılacak 4 tasarımcının yaptıkları arasında “mobil yaşam için ama her şeye sahip bir kapsül”, “meyve ama müzik aleti olan bir nesne”, “ışık ve gölge”, “statik ama bakış açısına göre değişken olan bir yapı” gibi zıtlıklar bir araya bulunuyor.

Oluşturulacak dört prototip ise, Lexus Tasarım Ödülleri’nin bir parçası olarak Milano Tasarım Haftası’nda sergilenecek. Ayrıca burada diğer 8 finalistin tasarımları da yer alacak. Finalistler, uluslararası medya ve jürinin önüne çıkarak, Büyük Ödül için yarışacaklar. Milano Tasarım Haftası’ndaki organizasyon 3 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.