Lexus, sıra dışı yeni modellerini 15-20 Kasım tarihleri arasında Tüyap Bursa Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Bursa Otoshow 2016’da otomobil tutkunlarıyla buluşturdu.

 

Dünyanın en iyi otomobillerini üretmek felsefesiyle yola çıkan Lexus, Türkiye'de premium segmente bambaşka bir bakış açısı getirdi. İstanbul’da Mart ayında açılan ilk showroom’un ardından Nisan ayında İstinye Park’ta açtığı pop-up showroom ile dünya markaları arasında yerini alan Lexus, fark yaratan otomobillerini 15-20 Kasım tarihleri arasında 9. kez gerçekleştirilen Bursa Otoshow’da ziyaretçilerle tanıştırdı.

 

Lüks otomobil üretiminde geleneksel el işçiliği ile yüksek teknolojiyi bir araya getiren Lexus markası, 1989 yılında satışa başladığı ABD'de kısa sürede kalitesi ile kendini kabul ettirerek, otomobil sektöründe en genç lüks marka unvanını elde etti. Bu başarının ardında, beklentilerin ötesinde olan kalite ve yeni teknolojilere ek olarak müşteri hizmetlerinde de fark yaratması yer alıyor.

 

Mart ayından itibaren Türkiye pazarına giren ve sınıfında ilkleri ortaya koymayı başaran Lexus, Tüyap Bursa Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen otomobil fuarına sportif sedan modeli GS200t, SUV modelleri NX200t ve RX450h ile katıldı. Ayrıca fuarın en dikkat çekici modellerinden biri olarak 467 HP güç üreten coupe RC F de Bursa’daki Lexus standında yerini aldı.

Stantta sergilenen otomobillerin yanı sıra, isteyen ziyaretçilere Lexus’un süper premium araçlarıyla test sürüşü yapma imkanı da sunuldu.

Türkiye’nin her yerinde satış sonrası hizmeti

Lexus, farklı ve kişiye özel hizmetleriyle dünyada ve Türkiye’de, premium sınıf üzeri bir hizmet anlayışı getirdi. Türkiye’nin 60’a yakın noktasında satış sonrası hizmeti ile Lexus kullanıcıları Türkiye’nin hemen her yerinde kolayca servis ve satış sonrası hizmetleri alabiliyorlar.

Bunun yanı sıra Lexus, müşterilerine birçok kolaylık sağlayan hizmeti de bir araya getiriyor. Maslak’ta açılan showroomda çalışma saatleri dışında da randevuyla 7 gün/24 saat hizmet vererek, yoğun programa sahip kişilerin de vakitlerini verimli bir şekilde kullanmalarına ve mesai saatleri dışında da hizmet almalarına imkan sağlıyor. Lexus showroomunu istediği zaman randevuyla ziyaret edebilen müşteriler, dilediklerinde test sürüşü de gerçekleştirebiliyorlar.

 

Markanın diğer hizmetlerinden biri de, her müşterinin özel bir danışmanının olması. Müşteriler otomobil ile ilgili her türlü ihtiyacında bireysel danışmanlarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. İhtiyaç olması halinde müşterilerinin olduğu yere helikopter ile teknisyen de gönderebilen Lexus, aynı zamanda müşterilerine özel TIR’lar ile araç transferi hizmeti de sağlıyor. Böylece Lexus sahipleri yurt içinde herhangi bir şehre uçakla seyahat ederken, otomobilinin TIR ile bulunduğu yere gönderilmesi sayesinde aracının keyfini sonuna kadar çıkarıyor.

 

Lexus’un yeni hizmeti: Geri Alım Taahhüdü

Lexus’un tüm dünyada elde ettiği yüksek ikinci el değerine güvenen marka, yeni getirdiği bir hizmetle de bunun altını çiziyor. Oldukça geniş bir hizmet yelpazesi sunan Lexus, şimdi ise Geri Alım Taahüdü hizmetini uygulamaya geçiriyor. Buna göre satılan Lexus modelleri, müşteri talep ettiğinde araç kullanımına ve yılına bağlı olarak belli oranlarda marka tarafından geri alınabilecek. Aracın geri alınacağı günkü güncel fiyat üzerinden bir yaşındaki araç için %80, iki yaşındaki araç için %70, üç yaşındaki araç için de %60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirlenecek. Marka konusunda müşterinin aklında hiçbir soru işareti bırakmayan Lexus, gerek hizmetleri gerekse de tüm dünyada sorunsuzluk ödülleri toplayan otomobilleriyle dikkat çekiyor.

 

Lexus’un Birbirinden Mükemmel 6 Lüks Modeli

Lexus, Türkiye’de geniş model yelpazesiyle giriş yaptı. Spor otomobillerden, konforlu coupe modellerine, lüks sedanlara ve SUV modellerine kadar her türlü beğeniye hitap eden Lexus, aynı zamanda Türkiye’deki lüks segment müşterilerine hibrit teknolojisini de sunuyor.

 

Lexus GS; Güçlü bir Sedan

Sedan otomobillere farklı bir bakış açısı getiren Lexus GS modeli, markanın imzası olan Lexus’a özgü ön panjuru, güçlü ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. GS, uzun yol konforunu, çeviklikle birleştirerek sedan kullanıcıların beklentilerini aşmayı başarıyor. Düşük bir ağırlık merkezine sahip olan GS, bu sayede konforun yanı sıra yol tutuş özellikleriyle de öne çıkıyor. 245 HP güç üreten motoruyla GS200t, 230 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. GS’nin motorla son derece uyumlu çalışan 8 ileri otomatik şanzımanın performansını manuel olarak da kullanılabiliyor. 4 farklı donanım seviyesiyle satılacak olan GS’nin Türkiye başlangıç fiyatı 75.500 Euro, 5.0 lt motora sahip spor versiyonu olan GS F modelinin fiyatı ise 229.380 Euro olarak belirlendi.

 

Lexus RC; Radikal bir Premium Coupe

Lexus'un premium coupesi Yeni RC modelinde, kışkırtıcı tasarım, keyifli ve heyecan verici bir sürüş deneyimiyle birleşiyor. Lexus markasına genç müşterileri çekmeyi hedefleyen spor RC modeli, 2.0 litre turbo benzinli motorlu RC 200t ve performans versiyonu RC F modeli ile satışa sunuluyor.

 

Lexus'un iki kapılı RC modeli, yere yakın tasarımıyla ve birçok detay bulunduran hatlarıyla ilk bakışta dikkatleri üzerine topluyor. Yeni RC’de, Lexus’un imzası olan markaya özgü ön panjur daha geniş bir şekilde aracın önünde yer alıyor. Böylece otomobilin düşük ağırlık merkezli yapısının altını çiziyor. 245 HP ve 350 Nm tork üreten RC 200t, 100 km/s'ye 7.5 saniyede ulaşıyor ve 230 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. F Sport donanım paketiyle Türkiye’de satışa sunulan Lexus RC200t 96.490 Euro, 467 HP güce sahip RC F’ın fiyatı ise 199.430 Euro’dan satışa sunuluyor.

 

Lexus NX; Farklı ve Lüks Bir Crossover

İlk kez 2014 yılında üretilmeye başlanan Lexus’ın crossover modeli NX, kullanışlı ve sportif sürüşüyle öne çıkıyor. NX200t turbo motoru hem verimli hem de sportif bir performans getiriyor. Modern iç tasarımı ile 5 kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek bir kapasiteye sahip. 238 HP güç üreten NX200t, sportif tasarımıyla da sahip olduğu potansiyelin altını çiziyor. Elektronik kontrollü 4x4 sistemi ve direksiyondan kumanda edilebilen 6 ileri otomatik şanzıman, sürüş keyfini artırıyor. Lexus’un NX200t modeli, Türkiye’de 72.815 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

Lexus RX; Lüks SUV Segmentinin Yaratıcısı

Lüks SUV segmentinin yaratıcısı Lexus RX, ilk kez tanıtıldığı 1998 yılından bu yana bir SUV aracın performansını ve premium sedan otomobilin sürüş konforunu bir arada sunuyor. Tamamen yenilenen dördüncü nesil RX’in tanıtımında ise Hollwood'un ünlü aktörü ve yapımcısı Jude Law tercih edildi. RX’in yaşam tarzının altını çizen reklam çekimleriyle markanın ayırt edici özellikleri de gösterildi. Yeni RX, Lexus ürün gamının DNA’sını barındıran özelliklerinin yanında şimdi çok daha cesur bir tasarımla gücünü ortaya koyuyor. Uzun zamandır en çok satan lüks SUV modellerinden biri olan RX, 200t ve 450h modelleriyle satışa sunuluyor. 2.0 litre turbo benzinli motorun yanı sıra 3.5 litre V6 motora ve elektrikli motora sahip hibrit versiyonuyla da satılacak. RX 200t’nin başlangıç fiyatı 81.365 Euro iken, hibrit RX 450h ise 157.750 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

Lexus IS; Sedan Konforunda Sportiflik

Lexus’un sportif sedan modeli IS, dinamizmi ve zarafeti lüks ile birleştiriyor. Sedan konforunu yaşamak isteyen ancak sportiflikten ödün vermek istemeyenlerin tercihi olacak Lexus IS, aynı zamanda çarpıcı tasarımı, LED aydınlatmaları ve özel tasarım panjuruyla dikkat çekiyor. İlk olarak 1998 yılında üretilen IS, üçüncü jenerasyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu. Lexus IS200t, 245 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor. 100 km/s hızlanması 7 saniye olan IS200t, yarış pistlerinde uzun testlerden geçirildikten sonra şekillendirildi. IS200t’nin 65.675 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

Lexus LS; Yüksek Performans ve Lüksün Birleşimi

Yüksek performansı, kusursuz hatlar ve sofistike tasarım ile buluşturan Lexus LS sınıfındaki standartları belirlemeye devam ediyor. LS yolculuklarda inanılmaz derecede sessiz sürüşler sunarken, yüksek teknolojili şasisi sayesinde virajlarda da Lexus dinamizmini vurguluyor. Aerodinamik açıdan mükemmel hale getirilen LS’in jantlarından gövde üzerindeki tüm kanatçıklara kadar tüm detayları daha sessiz sürüş için tasarlandı. LS600h hibrit versiyonu 5.0 litrelik V8 benzinli motoru ile yüksek performans sunarken, elektrikli motorun getirdiği konforla da şehir içerisinde keyifli bir sürüş sağlıyor. 445 HP güce sahip LS600h, uzun dingil mesafesine sahip modeliyle 308.550 Euro fiyata sahip.