Lastik izlerini bırakarak üç kez zafere koştuğu bir pistte, 99 numaralı sürücü acımasız Desmosedici’sinin üzerinde lokal hayranların üç sınıfın her birinde kutlamalar yaptığı bir günde, Marc Marquez ve yarışın galibi Dani Pedrosa’nın ardından üçüncü sırayı aldı.Rakiplerinin bir çoğu 30 dereceye yakın hava sıcaklığında yol tutuş problemleriyle mücadele ederken, Lorenzo onuncu sıraların ortalarından yukarıya doğru çıkmaya başladı. Monster Yamaha Tech3’ün başarılı sürücüsü Johann Zarco’yu (yarışmayı dördüncü bitirdi) yakaladı ve son turlarda Fransız yarışçıyla yavaş yavaş farkı açtı.

3000. MotoGP yarışındaki 108. kürsüye çıkışında “Bu, Yamaha ile olandan daha büyük bir zafer” diye konuştu. “Özel bir motosiklet ile – şu an Ducati ile olduğu gibi - ve Jerez gibizorlu bir pistte rekabet etmenin son yıllarda ne kadar zor olduğunu [marka için] herkes biliyor. Burası benim favori pistlerimden birisi ve bu hafta sonu daha güçlü olmamıza yardım etti; bu nedenle beşinci veya altıncı pozisyon için mücadele edeceğimizden emindim, fakat beklenmedik şekilde diğer sürücülere yavaş yavaş yetişip onları geçmeye başladım ve son turlarda kaçmayı ve bu çok iyi sonucun tadını çıkarmayı kendim ve takımım adına başardım. Yarışın temposu da sıcak nedeniyle son derece yavaştı.”

Hatalar ve kazalar Cal Crutchlow, Maverick Viñales ve Valentino Rossi’nin çıkışlarını etkiledi – iki Yamaha yıldızı sonuç olarak 27 turluk mesafeyi sırasıyla altıncı ve onuncu olarak tamamlarken, Viñales ön uç tutuş eksikliğiyle şaşırttı ve Rossi ise patinaj sorunları yüzünden aynı pistte 2016’da yaşadığı başarıyı tekrarlama şansını kaybettiği için çok kızgındı.

İspanyol sürücüyü SKY Racing Team VR46’nın kategorisinde ilk kez zafer kazanan Moto2 yarışçısı Pecco Bagnaia takip etti.

Moto3 kargaşası ise son metrelerde fizik kanunlarını alt üst etmiş gibi görünen son bir viraj hareketiyle Romano Fenati’den yarım boy önde bitiren Aron Canet’in ilk Grand Prix zaferiyle sona erdi.

MotoGP iki hafta sonra hızları, konuşulacak olayları, çekişmeleri ve heyecanlarıyla Fransa’nın tarihi pisti Le Mans Grand Prix’sinde devam edecek.