Porsche Macan'ın satış başarısı, kendine özgü bir geleceği öngören Lotus'un da ilham almasını sağlamışa benziyor. Lotus'un bu kararı almış olmasındaki en mantıklı sebebin, hafif bir SUV fikrini, yakın zamanda dedikodusu dönen İngiliz otomobil üreticisinin modern spor otomobillerini de geliştirebilecek bir teknik partner bulmuş olması olduğu düşünülüyor. Bazı kaynaklara göre Lotus bu ortağı buldu ve bir SUV üzerinde çalışmaya başladılar bile.

Ortada henüz tamamlanmış bir tasarım bulunmuyor ve kimse henüz proje için imza atmış değil; ancak Lotus muhtemelen Çinli mühendislik ortağı Goldstar Heavy Industrial ile arabanın ilk prototipleri üzerinde çalışıyor. Macan'da olduğu gibi, Lotus, aracı kendi DNA'sına uyarlamak için çok çabalıyor. Niş bölümden kaçma girişimi ne olursa olsun, Lotus patronu Jean-Marc Gales'e göre "hiç kimse hafif, iyi giden bir SUV yapmadığından, SUV'nin kendisi Porsche, Alfa Romeo ve Jaguar muadillerine kıyasla belirgin bir üstünlük sağlayacaktır. Bu niş ve iyi konumlanmış görünüyor. ".

Buradaki olayın ana noktası, bir Lotus SUV'nun bizzat satılmayan, taşıma ve göreceli hafiflik üzerine daha güçlü bir vurgu yapmasıdır. Bir Lotus SUV'un kötü bir satış unsuru olacağından değil, aynı zamanda sportif bir amblem ve biraz deri ile bir aracın konfor ve arazi konusundaki yeteneklerini bir araya getirmek biraz zor görünüyor. Sportifliği önemseyenlerin, 2020'de çıkacak olan Elise, kardeşi Exige  ve 2022 Evora'yı içeren yenilenmiş spor otomobilleri gamında olmayan Lotus'u satın alma olasılıkları daha yüksek. Öte yandan Lotus, Gales'in SUV'ın yılda 2.000 otomobil seviyesindeki mevcut üretim seviyesini 4000'e çıkarmasını beklediği için çok da rakamları kovalama derdinde değil.

Her şey planlanırsa, dört ya da beş yıl içinde SUV gelene kadar Lotus, ağırlığı azaltarak, aerodinamiği iyileştirerek, lüks konfor unsurlarını da ekleyerek ve bilgi-eğlence sistemi geliştirerek bugünkü kadrolarını iyileştirmeye odaklanacak. Lotus'un, ne yaptığını bildiğini umuyoruz, çünkü şirketin hevesli hayranları şirketi kurtarmak için neler yapıyor hep birlikte görüyoruz. Eğer başarısız olurlarsa peçetelerimiz hazır bekliyor olacağız.