Geçtiğimiz haftaki teaser görüntülerinin ardından İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus, nihayet Evora serisinin en güçlüsü olan GT430 modelini tanıttı. Ve maalesef beklendiği gibi Evora 410 Roadster olmadı - ki bundan daha olası bir modeldi. Ama karşımızdaki model Lotus'un en güçlü ve en hafif modeli olma ünvanını elinde bulunduruyor. Güç güncellenmiş süperşarjlı 3.5 litrelik V6 motordan geliyor ve tamı tamına 430hp güç üretiyor.

Bu sayede GT430 0-100km/s hızlanmasını sadece 3.7 saniyede gerçekleştiriyor ve 305km/h'lik bir maksimum hıza sahip oluyor. Sadece 60 adet üretilecek olan Evora GT430, Lotus'un GT serisinin şanını tekrar kazandıracak gibi görünüyor. GT430'un hafifliğini elbette ki karbonfiberin araçta daha da fazla kullanılmasına borçluyuz. Yeni ön ve arka tamponlar, aerodinamik bıçaklar, karbon tavan, tek parça bagaj kapağı ve arka kanat ile GT430, 1258kg'lık ağırlığı ile zaten hafif olan Evora 410'dan 26kg daha hafif.

GT430'un karbon arka kanadı ile standart Evora'nınkinden 10 mm daha kalın olan daha büyük tekerlekler ve lastiklerin ekstra 9 kg eklendiğini düşündüğünüzde, ağırlık kaybı daha etkileyici bir hale geliyor. Standart bir titanyum egzoz, hafif iç bileşenler, Öhlins ve Eibach ayarlanabilir yay ve amortisörler ve hafif arka fren diskleri de GT430'un zayıflamasına katkıda bulundu. O büyük arka kanat GT430'u sadece daha heybetli hale getirmiyor. 305km/s'lik maksimum hızda sağlam bir tutuş sağlamak için 250 kg'lık bir downforce üretiyor ve ön ve arka taraftaki maruz bırakılan karbon fiber örgü bölümlerinin dramatik bir tasarım oluşturmasına yardımcı oluyor.

GT430'u piste götürmek isteyenler için, dört noktalı emniyet kemeri ve titanyum arka çerçeve de seçenekler arasında. Ayrıca, iPhone bağlantısı, Bluetooth, uydu navigasyonu ve geri sürüş kamerası ile eksiksiz bir entegre dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemi de eklenebiliyor. Markanın CEO'su Jean-Marc Gales, "Lotus teknik uzmanlığını en hafif mühendislik çözümlerini geliştirmekle ünlüdür" dedi. "Evet, oldukça güçlü fakat GT430 sadece vahşi bir performans makinesinden ibaret değil. Bu güç, incelik ve yol tutuşunun karmaşık bir dengesi, hız ne olursa olsun, gerçek bir fonksiyonel spor otomobilidir, son derece odaklanmış ve son derece hızlı. " Amerikan versiyonu gelecek ilkbaharda 112.000 £ (145.384 ABD Doları) değerindeki fiyat etiketiyle satışa çıkacak.