MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin geleneksel basın buluşması, bu yıl 12 Aralık tarihinde Taksim’deki Divan İstanbul’da gerçekleştirildi. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’den Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda, otobüs, kamyon, ikinci el pazarları ile satış sonrası hizmetler alanında 2017 yılı değerlendirildi, 2018 yılı öngörüleri paylaşıldı.

 

Toplantıda öne çıkan başlıklar aşağıda, detaylı basın bülteni ve görseller ise ekte değerlendirmelerinize sunulmuştur.

 

Daralan 2017 pazarında pazar payını geliştiren MAN, 2018’de de bilinen benzersiz özelliklerinin yanı sıra benzersiz avantajlarla donattığı yeni modellerinde, geliştirdiği ileri teknolojilerle gelen güvenlik konsepti ve EURO 6’daki uzmanlığı ile fark yaratmaya devam edecek.

 

European Coach Week (ECW) olarak da bilinen Busworld Kortrijk Fuarı’nda MAN standı, organizasyonun cazibe merkezi oldu. MAN’ın yoğun ilgi gören standında, tamamen yenilenen Lion’s Coach (2 aks 12 ve 2 aks 13 metre) ile NEOPLAN’ın Tourliner (2 aks 13 metre) ve Skyliner 50. Yıl seyahat otobüsleri ile avrupa çıkarması yaptı.

 

Busworld Kortrijk 2017’de ilk kez görücüye çıkan ve büyük beğeni toplayan Yeni MAN Lion’s Coach, bu yıl altı kategoride dağıtılan ödüllerden üçünü alarak, yarışmaya damgasını vurdu. Yeni MAN Lion’s Coach, yarışmada ‘Büyük Ödül’ün (Grand Coach Award) yanı sıra Konfor (Comfort Label) ve Tasarım (Design Label) kategorilerinde de en iyi otobüs seçildi.

 

MAN otobüs pazarında 2017’de %22 pazar payına ulaştı. 2 aks 13 metre uzunluğundaki yeni nesil MAN Lion’s Coach ve yine 2 aks 13 metre versiyonu NEOPLAN Tourliner başta olmak üzere, segmentlerinde üst sınıfı oluşturan modelleri ile Türkiye otobüs pazarında 2018’de de fark yaratmaya devam edecek. Kasım 2017 sonu itibariyle 129 adet araç satışına ulaşan MAN, yeni modelleri ile 2018 yılında hem satış adedini hem de pazar payını arttırmayı hedefliyor.

 

Daralan 2017 pazarında pazar payını geliştiren MAN, 2018’de de bilinen benzersiz özelliklerinin yanı sıra benzersiz avantajlarla donattığı yeni modellerinde, geliştirdiği ileri teknolojilerle gelen güvenlik konsepti ve EURO 6’daki uzmanlığı ile fark yaratmaya devam edecek.

 

Türkiye kamyon pazarında pazar payını en çok yükselten marka konumundaki MAN, müşteri memnuniyeti alanındaki liderliğini bağımsız araştırma şirketlerinin anketleriyle de tescillendi.

 

MAN TopUsed, 2. el piyasasında geri alım garantili satışları başlatarak bir ilke daha imza attığı 2017’de uluslararası pazarlarla işbirliğini geliştirdi. 2017 yılını 630 kamyon/çekici ve treyler ile kapatacak.

 

TopUsed, 2. el otobüste ise gerçekleştirdiği 175 adetlik satış ile 2017 yılı hedefini henüz Kasım ayında yakaladı. TopUsed’in 175 adetlik 2. el otobüs satışının %45’ini ise; Almanya, Belçika, Bosna, Bulgaristan, İtalya, KKTC, Kosova, Makedonya, Polonya ve Yunanistan gibi ülkelere gerçekleştirilen yurtdışı satışlar oluşturdu.

 

Üretim ve mühendislikteki MAN’ın yüksek standartlarını, verdiği üstün nitelikli hizmet anlayışıyla Satış Sonrası Hizmetler de geleceğe taşıyor. Sürekli güncellenen personel eğitimler ve yenilenen teknolojinin yanı sıra dijital avantajlardan da yararlanılıyor. MAN’ın tüm dünyadaki global ağında her bir araç için yapılan analizler ve tecrübelerle adeta genetik incelemesi yapılıyor ve online olarak paylaşılıyor. Arıza önleyici tedbirlere de olanak tanıyan bu sistemler ile MAN müşterileri, olası arızanın getirebileceği kimi büyük masraflardan ve zaman kaybından da kurtuluyor.

 

Satış Sonrası Hizmetler’de de ileri teknolojisini müşteri yararına kullanan MAN, tüm Türkiye’de yaygın yetkili servis ağı ile; bakım-onarımdan ikinci el değerine kadar aracın yaşam boyu maliyetini en ideal seviyeye çıkarıyor. MAN motor ömrünü en yüksek düzeye taşımak için MAN Genuine Oil’i geliştirdi. MAN araçları üstün nitelikleri ve kalitesi ile garanti sürelerinde kilometre sınırı taşımıyor. Satış sonrası hizmetler, ayrıca uzatılmış garanti paketleri, farklı bakım-onarım paketleri ile müşterilerine, geleceğe yönelik öngörülebilir maliyetler sunuyor. Garanti süresi biten müşteriler ise otomatik olarak ‘Müşteri İyi Niyet Desteği’ sisteminin bir parçası olarak bakım ve onarımlarında önemli avantajlar kazanıyorlar.